Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte Gaziantep’te sıcaklıklar 40 dereceleri görüyor. Bu sıcak havalarda dışarıda işi olan ve toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar yaz aylarının başından bu yana klima krizine çözüm bulunmasını bekliyor.

Gaziantep’te havaların ısınması ile birlikte dışarıda işi olan ve toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda olan vatandaşlar dışarıdaki sıcaklıklar yetmezmiş gibi toplu taşımalardaki sıcak ile de mücadele ediyor. Oldukça kalabalık bir şekilde kullanılan ve klima açılmayan özel halk otobüsleri vatandaşlar için adeta birer cehenneme dönüyor.

Özellikle son dönemde sık sık gündeme gelen klima krizine bir yenisi daha eklendi. Bir vatandaş Özel Halk Otobüslerinde klima açılmadığına ve klimanın bozuk oluğuna yönelik bahaneler bulunduğuna dair görüşlerini dile getirdi. Gaziantepli vatandaşlar yetkililerin bu konu ile ilgili gerekeni yapması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz dönemde bu duruma yönelik denetimler gerçekleştirilmişti.

Konuya dair bir vatandaş şikayetini şu şekilde dile getirdi:

“Ben soruyorum klima açık diyor kapalı olduğu hâlde. Başka yolcu beş dakika yine soruyor bu sefer arızalı diyor. 37 derece şuan Gaziantep sayın yetkililer.”

Kaynak: Mehmet Fener