Gaziantep’te okul yönetimlerinin velilerden talepleri bitmiyor. Bazı okullar gönderdikleri listelerle kaynak kitap talebinde bulunurken, bazı okulların ise temizlik, bakım-onarım ve diğer giderler adı altında velilerden talep ettiği ücretler gündemden düşmüyor.

Thumbs B C 31C9A91Abdc968Ce84A6E915128F97E8

MERİÇ GÜNDEME TAŞIDI

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Şehitkamil İlçesi Pancarlı Mahallesi’nde bulunan bir Anadolu Lisesi yönetimi tarafından velilerden talep edilen temizlik, bakım-onarım ücretleri ile ilgili iddiaları gündeme taşıdı. Sosyal medya hesabı üzerinden velilere okul yönetimi tarafından gönderilen mesajı paylaşan Meriç, “Yeni eğitim-öğretim dönemi başlarken, velilerden temizlik parası adı altında para talep edilmesi, iktidarın halktan ne kadar kopuk olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Gaziantep Canan Özyaşar Anadolu Lisesi’nde velilerden hâlâ 2000 TL talep edilmesi, utanç verici bir tabloyu temsil ediyor. İnsanlar geçim derdindeyken çocuklarını nasıl okutacaklarını düşünüyorlar” ifadelerini kullandı.

Gah Z Xe2 W A A A51 H R

İŞTE O MESAJ:

Ödeme yapmayan velilerimizin dikkatine! Sayın velimiz, Okul Aile Birliğimizin 12/10/2024 tarih ve 13 sayılı kararına istinaden 2024/2025 eğitim öğretim yılında okulumuzun çeşitli giderlerini karşılamak (Temizlik, bakım-onarım, diğer ) amacıyla öğrenci başı 2.000 TL toplanması kararı alınmıştır. Ücretler 15 Ekim/15 Kasım tarihleri arasında toplanacaktır. İsteyen velimiz tek seferde 2000 TL olarak ödeyebileceği gibi İsteyen velimiz;

15 Ekim 1.000 TL, 15 Kasım 1.000 TL ( İki taksit) şeklinde ödeme yapabileceklerdir. Ödemeler okul aile birliği hesabına EFT olarak yapılacaktır. EFT yapamayan velimiz sınıf öğretmenine makbuz karşılığı elden teslim edebilir. Ödemesini yapan velimiz dekontunu sınıf öğretmenine veya Okul Aile Birliği sınıf temsilcisine teslim edecektir.

Önemli Not: EFT yapılırken açıklama kısmına *Öğrencinin adı soyadı, sınıfı ve Ücreti yatıran velinin TC kimlik numarası yazalım.

Meriç

OKULLARIN GİDERLERİ BAKANLIKÇA KARŞILANMIYOR MU?

Velilerden yıllardır talep edilen temizlik, bakım ve onarım ücretleri, “Okulların giderleri bakanlıkça karşılanmıyor mu?’’ sorusunu getirdi.

Kaynak: Nevre Duman