Yeni Eğitim-Öğretim Yılının başlamasının ardından okullarda kaynak kitap krizi de hortladı. Öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ücretsiz kitaplara rağmen okul yönetimleri, velilerden kaynak kitap talep etmeye devam ediyor. Belirli kitapevleri ve kırtasiyelerle yapılan anlaşmalar ile yürütülen kaynak kitap satışları ise rant iddialarını güçlendiriyor.

BAKANLIK YASAK DEDİ AMA…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara gönderilen eğitim materyallerinin yeterli olduğunu belirterek; EBA'nın dünyada en çok tıklanan eğitim portalları arasında olduğunu belirtti. Bakan Tekin, ailelere ekstra maliyet getirecek kaynak kitaba ihtiyaç olmadığını belirtmiş, kaynak kitap alınmaması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

G Z1 Lf W2 W4 A Ac Gqm

İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPMAYALIM

Bakan Tekin’in uyarılarına rağmen okul yönetimleri, velilerden kaynak kitap talep etmeye devam ediyor. İddiaya göre Şehitkamil İlçesinde bulunan bir ilkokulda, velilerden kaynak kitap talep edildi. Okul Aile Birliği Grubuna Okul Yönetimi tarafından atılan mesajda, “Sınıflarımızda ek kaynak olarak kullanacağımız kaynak kitaplarla daha önce de çalıştığımız kişilerle devam ediyoruz... Okulumuzun ilk açıldığı günden itibaren her zaman bizlere destek olan maddi manevi bizi yalnız bırakmayan ekibe gerek Bahar Hanım olsun gerekse diğer arkadaşlar olsun teşekkür ediyoruz. Arkadaşlar belki internet fiyatıyla aynı olmayabilir ama internet bizim her zaman yanımızda destekçimiz değil başvurabileceğimiz yer de değil. Kıymetli arkadaşlar bu konuda ben Bahar'a da ekibine de söyleyeceğim makul fiyatlar vermesi konusunda. Ancak bizler lütfen alışverişimizi öğrencilerimize kaynak alacaksak dışardan veya internetten yapmayalım arkadaşlar” ifadeleri yer aldı.

G Uelm0D Wo A A6W T A

HELAL OLSUN MÜDÜRE

Söz konusu okul yönetiminin mesajını CHP’li Uğur Kalkan sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Kalkan, “Burası Gaziantep 'teki bir okulun, okul aile birliği grubu. Aşağıda da müdürümüzün katıldığı toplantıdan bir resmi ve mesajını görüyorsunuz. Milli Eğitim yetkililerinin kaynak kitap diye sürekli konuştuğuna bakmayın. Müdürümüz kaynak kitap konusunu çoktan aşmış. Kaynak kitabın alınacağı yeri de direk söylüyor. Kaynak kitap almak yetmez; benim istediğim yerden de alacaksınız. Bu konuda Bahar Hanım ve arkadaşlarının dışında başka bir yeri aklımızın ucundan dahi geçirmiyoruz. Helal olsun müdüre. Şehrimizin ve ülkemizin böyle müdürlere daha çok ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Nevre Duman