Gaziantep’te motosiklet kullanımı son dönemde oldukça arttı. Özellikle günlük şehir içi seyahatlerde sık sık kullanılan ve ulaşım için kolay bir yöntem olan motosiklet kullanımı arttıkça motosikletlerin trafik kurallarına uyması sorunu da kentte baş gösterdi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri de motosikletlere yönelik denetimlerini gece gündüz demeden sürdürüyor. Trafik kurallarına uymayan motosikletlere el koyan trafik şube ekipleri motosiklet sürücüsüne de ceza uyguluyor.

Gaziantep’te trafikte bir motosikletli tarafından yapılan bu durum ise Gaziantep’te denetimlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini gösteriyor. Trafikte motosikletin arkasında oturan bir çocuk ayağa kalkarak normalde oturması gereken yerde ayakları üzerinde durmaya çalışıyor ve bu haldeyken motosiklet sürücüsü ise motosikleti trafikte kullanmaya devam ediyor.

Birçok vatandaş bu görüntüyü görmesinin ardından yetkililerden konuya dair denetimlerin daha da sıklaştırılması gerektiğini dile getirdi. Yaşanan bu olayın hem o çocuğun hem de trafikteki diğer araçların hayatını tehlikeye attığını dile getiren vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi.

Kaynak: Mehmet Fener