Gaziantep’te zincir markete yapılan denetimde fahiş fiyat tespit edildi. Denetimde son kullanma tarihi geçmiş ürünler de toplatıldı. Tutulan tutanak Ticaret Bakanlığı gönderildi.

GAZİANTEP TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Gaziantep’te tarlada 5 TL’ye satın alınan domatesin marketlerde 35 TL’den satılmasının ardından harekete geçen Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri denetimleri sıklaştırdı.

 Gaziantep genelinde marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimlerini yoğunlaştıran Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün zincir marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.

Gaziantep’te Market Denetiminde Fahiş Fiyat Tespit Edildi (3)

TAHMAZOĞLU VE İNCESOY DA DENETİME KATILDI

Denetime Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy da katıldı.

Ekipler, özellikle temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Denetimlerde, ürünlerde fahiş fiyat olup olmadığına, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatı gibi bilgilere bakıldı.

GAZİANTEP’TE MARKET DENETİMİNDE FAHİŞ FİYAT TESPİT EDİLDİ

Denetimlerde 630 ürünün fiyat etiketi kontrol edilirken, 125 ürünün kasa uygunluğu kontrol edildi.

Market denetiminde son kullanma tarihi geçmiş 560 adet kek bisküvi çikolata salam toplatıldı. Denetimlerde iki üründe fahiş fiyat tespit edildi. Fahiş fiyata ilişkin tutulan tutanak Ticaret Bakanlığı’na bildirildi. Son kararı Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu verecek.

Gaziantep’te Market Denetiminde Fahiş Fiyat Tespit Edildi (2)

1 MİLYON TL İLE 10 MİLYON TL ARASINDA İDARİ PARA CEZASI UYGULAMAKTA

Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, 1 milyon TL ile 10 milyon TL arasında idari para cezası uygulamakta.

İNCESOY: DENETİMLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, fiyatlardaki haksız artışlarla ilgili denetimlerin aralıksız sürdüğü belirterek, “Üretici ve tüketicilerin dengesini korumak için denetimlerimiz aralıksız devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: BAHRİ UÇAR