Gaziantep’te bulunan KYK yurtları, farklı şehirlerden gelecek gençlere konaklama için ücretsiz açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından hayata geçirilen Seyahatsever projesi için başvurular başladı. Öğrencilerin yaz dönemini dolu dolu geçirebilmesi ve Türkiye'de görmedikleri illeri gezip, görebilmesi için KYK yurtları 8 Temmuz-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında gençlere ücretsiz olacak.  

GAZİANTEP’TE KYK YURTLARI 25 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK OLACAK

GSB Seyahatsever projesi kapsamında Gaziantep’te bulunan KYK yurtları da, farklı şehirlerden gelecek gençlere konaklama için ücretsiz açıldı. Gençlere ücretsiz bir şekilde açılan KYK yurtları 25 Ağustos’a kadar açık olacak.

Gaziantep’te Kyk Yurtları Gençlere Ücretsiz Açıldı!-1

FATMA ŞAHİNİ GENÇLERİ GAZİANTEP’TE DAVET ETTİ

Gençleri Gaziantep’e davet eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “KYK yurtları farklı şehirlerden gelen 18-30 yaş arası gençlere konaklama için açıldı, 25 Ağustos’a kadar açık olacak. Gençlere açık çağrım; tarihi, kültürü, doğası ve tabi ki eşsiz yemekleri ile gastronomi şehri Gaziantep’e davetlisiniz.” ifadelerini kullandı.

2024 GSB SEYAHATSEVER BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Seyahatsever projesi kapsamında deprem bölgesi hariç illerdeki 1 kız ve 1 erkek yurdu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis edilecek.

Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençler, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezini en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler.

Proje ile detaylı bilgilere seyahatsever.gsb.gov.tr adresinden de ulaşılabilecek.

Kaynak: BAHRİ UÇAR