Gaziantep’in Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Karacaören Mahallesi’nde yer alan Kuzeyşehir sakinleri uzun zamandır yaşadıkları sorunları ve taleplerini yetkililere duyurmak adına kamera karşısına geçti. Tek tek eksik, öneri ve taleplerini dile getiren mahalle sakinlerinin en temel sorunlarının başında doğalgaz, güvenlik ve ulaşım geliyor.

Mahalle sakinleri taleplerinde mahallelerine doğalgaz hattının çekilmesi, güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve ulaşım konusundaki çektikleri zorlukları dile getirdiler. Bunun yanı sıra, sağlık ocağı, eczane ve okul gibi eksiklerini de söyleyen vatandaşlar bu konu ile ilgili yetkililerden en kısa zamanda çözüm bekliyor.

Mahalle sakinleri, “Biz 1,5-2 yıldır burada oturmaktayız. Buraya geldiğimiz günden beri özellikle dile getirdiğimiz ilk konu doğalgaz. Mahallemize en kısa zamanda doğalgaz hattının çekilmesini istiyoruz. Biz doğalgaz şirketi ve müdürü ile de görüştük. Doğalgaz projesinin 2025 yılı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bütçesine eklenmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra, burada hastanemiz yok, sağlık ocağımız yok, eczanemiz yok ve itfaiyemiz yok. Bunun yanı sıra Pazar yeri talep ediyoruz. Mahallemizde sokaklarda kurulan pazarları kesinlikle kabul etmiyoruz. Okulumuz şu an inşaat halinde, okulumuzun en kısa zamanda tamamlanıp, öğrencilere teslim edilmesini istiyoruz. GASMEK, kreş, sosyal tesis ve taziye evi talep ediyoruz. Mahallemizin en büyük sorunlarından biri de ulaşım. Çoğumuzun arabası yok Gaziray ve Tramvay projesine dahil olmak istiyoruz. Bunun yanı sıra toplu taşıma araçlarının sefer sayılarının arttırılmasını talep ediyoruz. Bir diğer büyük sorun ise güvenlik, parklarımız sürekli tahrip ediliyor. Mahallemiz için güvenlik sorununun ortadan kaldırılması adına bekçi ve devriye sayısının arttırılmasını talep ediyoruz.  Hırsızlık sorununun önüne geçemiyoruz” şeklinde taleplerini dile getirdiler.

Kaynak: Mehmet Fener