Kestane sezonu Gaziantep’te başladı. Kestane satıcısı Atilla Durur, kış aylarının gelmesiyle kestaneye olan talebin arttığını söyledi. Durur, “Havalar soğuduğu zaman ve sobalar kurulduğun da Gaziantepli vatandaşların vazgeçilmezi diyebilirim. Yeni yılda herkes evde olduğu için eşiyle dostuyla kestaneyi tercih ediyor. Havalar daha da soğuduğu zaman kestaneye olan talep daha da fazla olacak” dedi.

“HAŞLAYARAK YA DA FIRINLAYARAK PİŞİRİYOR”

Vatandaşların evlerinde kestaneyi nasıl pişirdiklerini anlatan Durur, “Bazı vatandaşlar, kestaneyi evlerinde haşlayarak ya da fırınlayarak pişiriyor. Bazıları ise soba üzerinde pişirerek keyif yapmaktadır” şeklinde konuştu.

Durur, Gaziantep’te kestane fiyatlarının ise ortalama 250 TL ile 300 TL arasında değiştiğini söyledi.

“KESTANE ÇOK FAYDALI”

Gaziantep’te kestane satan Mustafa Milli ise kestanenin sağlığa faydalı olduğunu belirterek, “Kestane tüketimi çok faydalı organik ve doğal bir şekilde yetişiyor. Kimyasal bir şey yok içinde bu yüzden de bol bol tüketin” ifadelerini kullandı.

“100 GRAM BİLE OLSA ALIYORUZ”

Fiyat ne kadar yüksek olursa olsun kestane yemekten vazgeçmeyeceğini söyleyen Behçet Altınbaş, “Fiyatlar yüksek olduğu için çok alamıyoruz. Ama Kestaneyi çok sevdiğimiz için yarım 100 gram bile olsa alıyoruz. Vitaminli bir yiyecek olduğu için tüketiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA