İdrarından kan gelmesi şikayeti ile Gaziantep Şehir Hastanesi Üroloji kliniğine başvurdu. Fizik muayene ve yapılan tetkiklerin akabinde hastanın ameliyat edilmesine karar verildi. Gaziantep Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Asfuroğlu, Op. Dr. Ali Erdem Yılmaz ve Op. Dr. Asaf Demirbağ tarafından hastanın kanserli mesanesi alınarak , bağırsaktan yeni mesane yapıldı.  Başarılı geçen ameliyatın ardından hasta sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ’NDE İLK DEFA YAPILAN BİR AMELİYAT

Mesane alınması ve bağırsaktan yeni mesane yapılması prosedürüne dayanan ameliyatın Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ilk defa yapıldığını ifade eden Op. Dr. Ahmet Asfuroğlu ‘ Hastamızın 4 yıllık evre 1 mesane kanseri öyküsü vardı. Bir takım incelemelerimiz sonrasında ameliyat yapmaya karar verdik. Ardından hastamızda tümörün mesanenin kas tabakasına yayılmış olduğunu , diğer dokulara geçmediğini tespit ettik.

Mesane kanseri ameliyatı yani sistektomi ile kanserli mesane alındığında hastanın idrar atımını sağlamak için yeni bir mesaneye ihtiyacı olur. Hastanın kanserli mesanesini çıkardıktan sonra yerine  kendi  bağırsağından yeni bir mesane yaptık. Böbreğinden gelen idrar kanalını yeni mesaneye bağladık. Yeni mesaneyi karnının sağ tarafına bağladık. Bu ameliyat sayesinde hastamız belli bir süre sonra normal bir şekilde hayatına devam edebilir hale gelecektir’ dedi. 

BAĞIRSAKTAN YENİ MESANE YAPILMASI ÖZELLİKLİ VE KONFORLU BİR AMELİYAT

Gaziantep Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Asaf Demirbağ ‘ Hastamız ameliyat sonrası kendi mesanesi gibi sağdaki torbaya tamamen idrarını boşaltabiliyor. Böylelikle idrar kaçırma sorunu hiç olmuyor. Sondayla boşaltma durumunda kalmıyorlar.  Yani hasta için gayet konforlu ve sağlıklı bir ameliyat olduğunu söyleyebilirim ‘ dedi.

YENİDEN HAYAT BULMUŞ GİBİYİM

Ameliyatının başarılı geçtiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Orhan Dağlı ‘Ameliyat sonrasında şikayetlerim geçti. Kendimi çok iyi ve sağlıklı hissediyorum. Doktorlarımız ve sağlık çalışanları çok emek verdiler.  Ne kadar teşekkür etsem az ‘ dedi.

Kaynak: Haber merkezi