Ay şöyle bir kampa gidelim diyenleri duyar gibiyim. E gidelim de kamp yerleri nerede ve neler lazım bir öğrenelim. Doğa ile iç içe ve huzur dolu bir gün için aşağıyı okumanız yeterli.

Gaziantep – Adana karayolu üzerinde bulunan Hızır Yaylası, şehir merkezine yaklaşık 130 km uzaklıkta bulunuyor. Ulaşımınızı ilçe minibüsleri ile Altınözüm’e ve buradan da bir taksiye binerek sağlayabilirsiniz. Ancak yolun uzun ve aktarmalı olması buraya ulaşımı bir hayli zor kılmaktadır. En ideal ulaşım türü özel aracınızla gitmek olacaktır. Yeşilin tüm tonlarını görebileceğiniz Hızır Yaylası, Amanos Dağları’nın tepesinde ziyaretçilerine hem görsel bir şölen hem de bol oksijen imkânı sağlıyor. Kamp alanında herhangi bir tesis bulunmadığından dolayı, yol üzerindeki yerleşim yerlerinden tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.

Sofdağı Kamp Alanı, Gaziantep – Osmaniye karayolu üzerinde bulunuyor. Şehir merkezine uzaklığı 32 km. Ulaşımınızı ilçe minibüsleri veya özel aracınızla kolayca sağlayabilirsiniz. Burası, açık havada Gaziantep’i kuşbakışı seyretmek için mükemmel bir yer. Etrafı yemyeşil olan Sof Dağı, susmayan kuş cıvıltılarına ve seyirlik manzaralara ev sahipliği yapan güzel yerlerden biridir. Oksijenin bol ve havasının temiz olması hafta sonu Gaziantepli insanların buraya gelmesinde başlıca nedenlerden biridir. Ayrıca burada bir de kaynak suyu var ve yöre halkı tarafından cilt hastalıklarına iyi geldiğini söylenmektedir. Su ihtiyacınızı doğal pınarlardan karşılayabilirsiniz ancak yiyecek ihtiyacınız için herhangi bir yer bulunmamaktadır.

Kamp Olanakları: WC ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Su ihtiyacınızı doğal su kaynağı olan pınarlardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde bulunan mesire ve kamp alanı hafta sonu kaçamakları için sıkça gelinen yerlerden biridir. Ağaçlık alanları ve yürüyüş parkurları ile insanı dinlendiren ve aynı zamanda spor yapma imkânı sunan mesire yeri belki de şehrin en güzel yeşil alanlarından biridir. İster piknik yapın, ister kamp atın. Ulaşımı kolaydır. Şehir merkezinden hareket eden Oğuzeli otobüsleri ile gelebilirsiniz. Kamp süreniz boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de restoran bulunuyor.

Kamp yeri nasıl seçilir?

Temiz Ve Düzgün Bir Alan. ...

Yamaç Diplerine Çadır Kurulmamalıdır. ...

Yüksek Ve Ağaç Altına Çadır Kurulmamalıdır. ...

Su Kenarına Ve Dere Yatağına Çadır Kurmayın. ...

Fazla Rüzgar Almayan Yerleri Seçin. ...

Patikalar Üzerine Kamp Kurmayın. ...

Yazın Gölge Kışın Güneş Gören Yer Seçilmeli.

Kamp Konaklama Fiyatları 2023

Açık olduğu tarihler      15.04 - 30.04   24.06 - 01.07

Çadır (5m²'ye kadar)     70.00 TL          200.00 TL

Çadır (5m² üzeri)          95.00 TL          275.00 TL

Karavan / Motokaravan 130.00 TL        375.00 TL

Araç Üzeri Çadır           105.00 TL        300.00 TL

Kamp yaparken ne gerekli?

Olmazsa olmaz kamp malzemeleri: Çadır, uyku tulumu, mat, kamp sandalyesi, kamp mutfağı, çanta ve ilk yardım setidir.

Çadır.

Uyku Tulumları

Mat veya Kampet.

Şişme Kamp Yatağı

Şişme Ürünler İçin Pompa.

Yastık veya Battaniye.

Çok İşlevli Çakı

Sırt Çantası