Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, ilaç sorununu gündeme taşıdı. İlaç yokluklarının görmezden gelinmemesi gerektiğini söyleyen Demirci, sert açıklamalarda bulundu. Demirci, “Sağlık Bakanlığı, ilaç sanayii, ithalatçılar, ecza depoları; yokmuş gibi davranmayın, görmezden gelmeyin. İlaç yok. Bu durum yalnızca hastanın ve eczanenin sorunu değil. Sorumluluk noktasında olanlar gereğini yapmalılar” diye konuştu.

ECZACI ÇARESİZ, HASTALAR MAĞDUR

Türkiye'de 30 bin eczanede görev yapan Eczacıların, hastaların ilaçlarını temin edemediklerini söyleyen Demirci, “Elinde reçetesiyle gelen vatandaşlarımızın ilaçlarını bulabilmek için depolara başvuruyoruz. Aldığımız cevap “maalesef yok”. Sorduğunuzda firmalar depolara ilaç gönderdiğini söylüyor, depolar ise firmadan ilaç gelmiyor diyor. Sonuç olarak hastasına ilaç bulamayan eczacı, elinde reçetesiyle kala kalan, tedavi olamayan hasta vatandaş. Peki gerçekten ilaç yok mu?  Maalesef bunu tespit edebilecek, bu sorunu çözebilecek kamu otoritesi sadece seyrediyor. Eczacı çaresiz, hasta mağdur”  dedi.

GÖRMEZDEN GELMEYİN

Kamu otoritesine seslendiklerini anlatan Demirci, “İlaç yokları sorunu yalnızca eczacının ve hastanın sorunu olmamalı. Bir süre daha tasarruf edelim deyip böylesi insani bir sorunu görmezden gelmeyin, İlacın bulunabilirliğini sağlayın. İlacın ekonomik tarafı için devlet olarak üzerinize düşenleri yerine getirin ve de hastanın ilaca erişimi manipüle eden, eczacıyı hastasıyla sahada ilaçsız bırakanlar için gereğini yapın” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Nevre Duman