Özellikle son dönemde artan fiyatlardan dolayı vatandaşların sıfır araçlara yönelmesi kinci el piyasasını bitme noktasına getirdi. İkinci el araç alım satımı yapan galericiler ise döviz kurundaki dalgalanmalardan umutlu bir şekilde her gün dükkanlarını açıyor.

Son 1 yıl içerisinde Gaziantep’te yüzde 25’lik bir gerileme yaşanan ikinci el araç piyasasında, önümüzdeki aylarda döviz kurundaki artışlarla birlikte, vatandaşların tekrar ikinci el araçlara yönelmesi umut ediliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde de pandemi üretim çip ve hammadde krizi gibi sorunlarla çok kez durma noktasına gelen otomotiv sektöründe şimdi sıra ikinci el piyasasına geldi. Özellikle son dönemde ikinci el piyasasındaki fiyatların artmasıyla birlikte, Gaziantepli birçok vatandaş sıfır araç piyasasına yönelmiş ve ikinci el piyasasındaki satışlarda yüzde 25’lik bir düşüş meydana gelmişti.

Bu durumun önümüzdeki günlerde döviz kurlarının artmasıyla birlikte son bulmasını umut eden ikinci el araç alım satımı yapan galericiler, döviz kurlarının artmasıyla birlikte, sıfır araç piyasasının yükseleceğini ve vatandaşların tekrar ikinci el araçlara yöneleceğini umut ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: Mehmet Fener