Fırtına ve sağanak beklenen illerde yaşayan vatandaşlara, olumsuz hava durumlarına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu.
Yurdun büyük bölümünde beklenen fırtına, kuvvetli yağış ve kar nedeniyle 64 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulunuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in; Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sinop'un; Iğdır ve Ağrı hariç Doğu Anadolu'nun; Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği; Torosların, Doğu Anadolu'nun doğusunun ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli; Ege'nin güneybatısı ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarı yaptığı iller arasında yer alamayan Gaziantep’te etkili olan soğuk havanın etkisiyle vatandaşlar evlerine kapandı. Soğuk hava da vatandaşları olumsuz etkilerken cadde ve sokaklar boş kaldı. 


Kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle vatandaşların büyük çoğunluğu evde kalmayı tercih ederken, sokaklar boş kaldı. Kenttin en kalabalık meydanı olarak bilinen Demokrasi Meydanı hafta sonunda kimsesiz kaldı. Dışarıya çıkan vatandaşlar ise iş, dershane gibi zorunlu nedenlerle dışarı çıktığını belirtti. 
DERSHANE YÜZÜNDEN DIŞARI ÇIKTIM
Dershane giden bir öğrenci, ‘’Dershane için çıktım dışarı. Dışarısı buz gibi mecbur olmasam çıkmazdım. Akşam çıkış saatimde de daha soğuk ve yağışlı olacak. Mecburen babam gelip alacak.‘’ dedi. 
Kız kardeşine yardım etmek için evden çıktığını söyleyen bir vatandaş da, ‘’Soğuk havalar başladı. Kız kardeşimde ev taşıdı, yardıma çağırdı. Onun için dışarı çıktım’’ dedi.

BAHRİ UÇAR

Editör: Aylin Cıkcık