Gaziantep’te konut sahibi olmak adeta hayal oldu. Kentte bazı mahallelerde konut fiyatları 15 milyon TL’ye kadar yükseliyor. Yüksek konut fiyatları ve faizler nedeniyle dar ve orta gelirli aileler, ev sahibi olma hayallerini bir başka bahara bırakırken, bazı ev sahipleri ve emlakçıların konut fiyatları ile ilgili yaptığı fırsatçılık da tepkilere neden oluyor.

A W570646 01

DUDAK UÇUKLATAN ARTIŞ

Kentte bir emlak firması 21 Ekim tarihinde yayımladığı ilan ile İbrahimli Mahallesi’nde bulunan 270 metrekare genişliğinde ve 4,5+ 1 daireyi 10 milyon TL bedelle satışa çıkardı. İlan tarihinden 2 gün sonra ise ilgili konutun fiyatı 12 milyon TL olarak güncellendi.

Gat3K Bo Wo A A E Swd

Konut fiyatının birkaç gün içerisinde 2 milyon TL artması, bazı çevrelerce fırsatçılık olarak yorumlandı. Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

İŞTE O TEPKİLER

Neden küçük rakamlarla uğraşıyorsunuz, 50 milyon TL olsun.

Miami’den sanki ev alıyorsunuz, paralara bak.

Altı üstü ekmeğe zam geldi, evlere ne oldu böyle?

Bu emlakçı taktiği önce yükseltip, sonra tekrar düşürüyor. Favori ilanlara hareket geliyor satılmayacağını o da biliyor.

Ev maliyetleri çok yükseldi, yeni biten yapıların satış fiyatına göre onlarda kendi fiyatlarını güncelliyor demek. Deniz yok manzara yok bu fiyatlara nasıl alıcı buluyor evler onu da anlamış değilim.

Hani devlet ceza kesmişti? Demek ki devletin tedbirleri işe yaramıyor.

Bankalar ilk evim diye bir kampanya başlattı olay bu bunu gören satıcılar fırsatçılığa başladı ne oluyor bu satıcılara?

Tepki

BAKANLIK CEZA KESTİ AMA…

Gaziantep’te Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, emlak firmalarını yakın takibe almıştı. Yapılan denetimlerde sonunda alıcılara fahiş fiyat gösterdikleri tespit edilen 6 emlak firması hakkında 300 ila 500 bin TL arasında firma başına ceza kesilmişti. Kesilen cezalara rağmen emlak firmalarının fahiş fiyat uyanıklığına devam ettiği görüldü…

Kaynak: Nevre Duman