14-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan GastroANTEP Festivali, Gaziantep'in zengin gastronomi kültürünü ön plana çıkarırken, sanatseverlere konserler, tiyatrolar, opera ve bale gösterileri gibi birçok farklı etkinlik sunacak. Bu etkinliklerle şehrin kültür ve sanat alanındaki dinamizmi en üst seviyeye taşınacak.

ETKİNLİKLERİN İLK GÜNÜ

Festivalin ilk günü olan 14 Eylül'de, ünlü sanatçı Emir Can İğrek'in konseriyle müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatılacak. Bunun yanı sıra Besmele-i Şerif Hat Sergisi, Züleyha ile Sınırsız Sohbetler, Senfonik İncesaz konseri ve Bremen Mızıkacıları gibi etkinlikler de sanatseverlerle buluşacak.

BENGÜ KONSERİ İLE MÜZİK ZİYAFETİ (15 EYLÜL)

Festivalin ikinci gününde sahne alacak olan Bengü, Gazianteplilere müzik dolu bir gece yaşatacak. Ayrıca, Ahmet Sel’in söyleşisi ve FotoMaraton ödül töreni, Hilal Koçyiğit ile Sözle Özün İzinde söyleşisi gibi etkinlikler de sanatseverlerle buluşacak. Aynı gün, Yüzyıllık Destan "Savaş" adlı tiyatro oyunu da sahnelenecek.

GÖKHAN TÜRKMEN VE ANJELİKA AKBAR KONSERLERİ (16 EYLÜL)

Festivalin üçüncü gününde sahne alacak olan Gökhan Türkmen ve Anjelika Akbar, Gaziantepli müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Ayrıca, Baraklar, Hoyratlar ve Türküler konseri, Kadınlar Filler ve Saireler tiyatro gösterisi gibi etkinlikler de dikkat çekiyor.

MURAT BOZ KONSERİ VE LA TRAVIATA

17 Eylül'de ise ünlü pop sanatçısı Murat Boz sahne alacak. Aynı gün, La Traviata operası ve Müslüm Gürses Şarkıları konseri ile sanatseverlere dolu dolu bir program sunulacak. Tiyatroseverler ise İzmir Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Fareler ve İnsanlar" oyununu izleyebilecek.

HALUK LEVENT VE SENFONİK KONSER

18 Eylül'de Haluk Levent konseri ve Tuluyhan Uğurlu'nun "Güneş Ülke Anadolu" isimli senfonik konseri ön plana çıkıyor. Aynı gün, çocuklara yönelik tiyatro oyunları da sahnelenecek.

BURAY KONSERİ VE NİHAT HATİPOĞLU SÖYLEŞİSİ

19 Eylül'de popüler sanatçı Buray sahne alacak. Ayrıca, Nihat Hatipoğlu’nun katılacağı "Dosta Doğru" söyleşisi de festivalin öne çıkan etkinlikleri arasında yer alacak. Şükriye Tutkun’un seslendireceği "Yüzyılın Türküleri" konseri ise Türk halk müziği sevenler için kaçırılmayacak bir etkinlik.

DEDUBLÜMAN VE UMUT MÜRARE

21 Eylül’de Dedublüman konseri ile enerjik bir gün yaşanacak. Aynı gün Umut Mürare’nin konseri ve tiyatro gösterimleriyle sanatseverler zengin bir kültürel deneyim yaşayacak.

MİTHAT KÖRLER VE BOĞAZİÇİ ORKESTRASI

Festivalin son günü olan 22 Eylül'de, Mithat Körler ve Boğaziçi Orkestrası'nın 70’ler, 90’lar ve en yeni şarkılarla müzikseverlere nostalji dolu anlar yaşatacağı konser ile festival son bulacak. Ayrıca, birçok tiyatro ve söyleşi etkinliği de festivalin kapanışında yer alacak.

Kaynak: mansur yalvaç