6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Gaziantepli birçok vatandaş Türkiye genelinin yanı sıra Gaziantep'in hangi bölgelerinde fay hattı olduğunu merak etmeye başlamıştı. Geliştirilen yeni bir uygulama ile bunu öğrenmek artık mümkün hale geldi.

Fay hatlarının nereden geçtiğini tespit eden bu uygulama sayesinde deprem olmadan ve yeni facialar yaşanmadan önlemler alınabilir hale geldi. Gaziantepli vatandaşlar da bu uygulama ile birlikte, evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebilecek.

DEPREMBİS SİSTEMİ GAZİANTEP’TE KULLANILABİLİR

 Deprem (1)-2

Deprem Bilgi Sistemi (DEPREMBİS) üzerinden fay hatlarının yerini öğrenebilecek vatandaşlar bu sistem ile sorgulama yapabilir ve bu sorgulama neticesinde de gerekli önlemleri yeni bir facia yaşanmadan alabilir. Uluslararası verileri kullanarak çalışan bu sistem ile birlikte, Gaziantep’te zemin bilgileri, fay hatları ve geçmiş depremler sorgulanabilir.

DEPREMBİS ÜZERİNDEN SORGULAMA YAPILABİLİR

 Deprem (2)-1

Gaziantepli vatandaşlar için son derece önemli hale gelen bu durum neticesinde fay hatlarının nerede olduğu ve hatta evlerinin altından geçip geçmediğine dair bilgilendirmeler sisteme giriş yapılarak bulunabilir.

DEPREMBİS sistemi sorgu paneli

Kaynak: Mehmet Fener