Gaziantep’te faaliyet gösteren pide ve francala ekmek üreticileri, fiyat değişikliği için Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Birliği’nin (GESOB) kapısını çalmıştı.  Konuya ilişkin www.referans.com.tr’ye özel açıklamalarda bulunan Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, somun ekmek olarak bilinen francala ekmek fiyatlarının yüzde 25 oranında artırılması için talepte bulunduklarını anlattı.

KOMİSYONDAN ONAY ÇIKTI

Francala ekmek fiyatlarının 10 TL’ye çıkarılması ile ilgili esnaf odasının talebi dün GESOB Başkanı İsmet Özcan, Komisyon Üyeleri ve Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy’un katılacağı Tarife Komisyonunda ele alındı. Gaziantep Fırıncılar Odası’ndan gelen yüzde 25’lik zam talebi, komisyonca kabul edildi.

GÖZLER BAKANLIKTA

Komisyondan çıkan onay sonrası ilgili talep, Ticaret Bakanlığına gönderildi. Ticaret Bakanlığının önümüzdeki günlerde zam talebini değerlendirmesi bekleniyor. Zam talebinin onaylanması halinde Gaziantep’te Francala ekmek fiyatı 10 TL olacak.

SIRADA PİDE EKMEK VAR!

Francala ekmeğin yanı sıra Gaziantep’in yöresel lezzeti Pide ekmek fiyatlarına da zammın kapıda olduğu öğrenildi. Gaziantep Pideciler Odası yönetiminin pide ekmek fiyatlarına zam için hazırlık yaptığı, taleplerinin ise henüz GESOB’a sunulmadığı öğrenildi. 7 lira 50 kuruştan satılan Pide Ekmek fiyatlarının da 10 TL olması konusunda talebin olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak: Nevre Duman