Gaziantep’in 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerin başında geldiğini ve ayakta kalan binaların kontrolünde çok hassas davranılması gerektiğini ifade eden Melih Meriç, “6 Şubat ve sonrasındaki depremlerin ardından ağır bir yıkım yaşandı. Gazi şehrimiz de diğer 10 ilimizle birlikte yara aldı. Birbirimize tutunarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. İşimizi gücümüzü, evlatlarımızın eğitimini yoluna koymak istiyoruz. Ama sadece bizim istememiz yetmiyor. Vatandaşımızın işlerinin yürütüldüğü kamu binalarının, çocuklarımızın gittiği okulların bina hasar durumu nedir, bilmemiz gerekir. İlgili kurum ve kuruluşlar maalesef şeffaf bir süreç yürütmüyorlar. Gaziantep halkının oylarıyla seçilen bir Milletvekili olarak şehrimizdeki kamu ve okul binalarının durumunu araştırmak, doğru bilgiye ulaşmak ve halkımızı bilgilendirmek öncelikli sorumluluğumuzdur.” dedi.
Melih Meriç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yanıtlaması için şu soruları yöneltti:
1. Gaziantep’te kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların, devlet ve özel okulların sayısı ilçe bazında nedir? Bunlardan kaçı 1998 deprem yönetmeliği öncesinde yapılmıştır?
2. Gaziantep’te kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların, devlet ve özel okulların kaçında 6 Şubat sonrasında deprem dayanıklılık testi yapılmıştır?
3. Gaziantep’te deprem dayanıklılık testi yapılan kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalardan kaçı için güçlendirme kararı çıkmıştır? Kaçı için boşaltma ve yıkım kararı alınmıştır?
4. Gaziantep’te deprem dayanıklılık testi yapılan devlet okullarından kaçı için güçlendirme kararı çıkmıştır? Kaçı için boşaltma ve yıkım kararı alınmıştır?
5. Gaziantep’te deprem dayanıklılık testi yapılan özel okullardan kaçı için güçlendirme kararı çıkmıştır? Kaçı için boşaltma ve yıkım kararı alınmıştır?