Kahramanmaraş depreminde Gaziantep'te birçok vakıf camisi hasar almış ve kullanılmaz bir hale gelmişti. Depremin ardıdnan camilerin restorasyonlarına başlandı. Gaziantepli vatandaşlar ise camilerin ne zmaan tekrar hizmete gireceğini merak ediyordu. Gaziantep Valiis Kemal Çeber vatandaşların merakını gidermek adına restorasyon sürecinde olan camileri ziyaret ederek konuya dair bilgiler aldı ve Gaziantepli vatandaşlara camilerin ne zmaan tekrar hizmete gireceğini bildirdi. 

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Gaziantep Valisi Kemal Çeber’de camilerdeki restorasyonları yerinde inceledi. Restorasyon süreci hakkında bilgi alan Vali Çeber, 2025 yılı sonunda camilerin tekrar hizmete gireceğini bildirdi.

2025 YILI SONUNDA HİZMETE GİRECEK

G Va O P H G W A A E Ui Je

Konuya dair açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Depremde hasar alan vakıf camilerinin tadilatı için ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Amacımız eserlerin aslına uygun ve dayanıklı şekilde tekrar ayağa kaldırılması. 2025 yılı sonunda tüm vakıf camilerimiz vatandaşlarımızın hizmetine açılacak” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener