Türkiye’nin fıstık üretim merkezi Gaziantep’te fıstık hasadı başlamasıyla fıstık fiyatlarının geçen yılın fiyatlarının altında satılması kentte büyük infial yarattı. Gaziantepli fıstık üreticileri yarın fıstık fiyatlarını protesto etmek için traktörlerle büyük eylem yapacak.  İşte eylem yeri ve saati…

Türkiye’nin fıstık üretim merkezi Gaziantep’te fıstık hasadı ancak baklavalık boz fıstık fiyatları büyük tepki çekti. Geçen yıl 115 liraya satılan boz fıstık fiyatları bu yıl 110 liraya kadar geriledi.

Geçen yıla oranla yüzde 100 artan maliyetlere rağmen fıstık fiyatlarının geçen yılın altında satılması  fıstık üreticilerini harekete geçirdi.

Gaziantep’te Çiftçiler Fıstık Fiyatları İçin Eylem Yapacak

Gaziantepli fıstık üreticileri yarın Nizip ve Karkamış’ta fıstık fiyatlarını protesto etmek için traktörlerle büyük eylem yapacak.  Nizip ve Karkamış’taki çiftçiler, traktörlerle konvoy yaparak seslerini duyurmaya çalışacak.  İşte eylem yeri ve saati…

Gaziantep’te Çiftçiler “Fıstık” Eylemi Yapacak İşte Eylem Yeri Ve Saati (1)

Antep fıstığına sahip çıkıyoruz” sloganıyla 4 Ağustos Pazar günü Güvence Köyü’nden saat 11:00'da başlayacak olan protesto konvoyu, Nizip’te son bulacak.

Çitçilerin eylemine Muhalefet partilerinden de destek verilmesi bekleniyor.

Kaynak: BAHRİ UÇAR