Gaziantep’te 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde ağır hasar alan Kıbrıs Caddesi üzerindeki binada, geçtiğimiz gün kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Yıkım ekiplerinin keşif için girdiği binada, - 2’nci katta bulunan ceset sonrası, durum emniyet ve sağlık ekiplerine bildirilmişti.  Olayın ardından bölge emniyet ekipleri tarafından çembere alınırken,  Savcı ve olay yeri inceleme ekipleri de bölgede inceleme yapmıştı.

A W311000 01

KİMLİĞİ BELLİ OLDU…

Metruk binada bulunan kimliği belirsiz cesedin geçmişte Baklava ustalığı yapan Mehmet Bozfırat’a ait olduğu öğrenildi. Bozfırat’ın bir süre önce kaldığı Huzurevinden ayrıldığı ve hakkında kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi. AK Parti Gaziantep eski İl Başkanvekili Murat Şerbetçi, Mehmet Amcanın hazin hikayesini anlattı.

Ga M9 M A B U A A D B Eo

SON NEFESİNİ KARTONDAN BARINAKTA VERDİ…

Şerbetçi paylaşımında, “İl başkanlığım döneminde Gaziantep huzurevine yönetimimizle yaptığımız ziyaretlerde, bizi her seferinde neşeyle karşılayan sevgili Mehmet Amca, içindeki hüznü, kırgınlığı hiç belli etmezdi. Yaşlılar arasında başkan seçilmiş, her defasında hepimize neşe saçmıştı. Ömrünün son dönemini huzurevinde buruk geçirirken, son nefesini ise depremde hasar almış tıpkı kendisi gibi,terkedilmiş bir metruk binada, kartondan yaptığı barınağında verdi. Bu acı haberle sarsıldık. Mekânı cennet olsun. Kimsesiz rahmetli Mehmet Bozfırat Amcamızın ruhuna El-Fatiha. Onu hep gülümsemesiyle hatırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Şerbetçi

Kaynak: Nevre Duman