YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gaziantep’te 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Nurdağı ve İslahiye başta olmak üzere, kent merkezinde de birçok bina yıkılmış, birçok vatandaş hayatını kaybetmişti. Depremin ardından Nurdağı ve İslahiye’de yıkımların tamamlanmasıyla tekrar yapım çalışmaları sürerken, kent merkezinde ise hasarlı binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Gaziantep Valiliği yıkım çalışmaları sürecinde sık sık vatandaşlara bilgilendirme verirken, uzmanlar da binalar ile ilgili uyarıları devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda Suriye’de ardı ardına yaşanan depremler de Gaziantepli vatandaşları bu anlamda tedirgin etmişti. Uzmanlar da bu konuda uyarılarda bulunurken, binalar ile ilgili gerekli önemlerin alınması gerektiğini dile getiriyor.

BU BİNA YOK ARTIK DEDİRTTİ

G V6C He U X Y A Ey000-1

Gaziantep’te depremden hiç ders alınmamış olacak ki bir vatandaşın sosyal medya da paylaştığı ve gündem olan bir bina adeta bir canlı mezar gibi görünüyor. Gaziantep’in Şahinbey İlçesine bağlı Konak Mahallesinde yer alan bir binada ilk 3 katta ayak bulunurken, sonraki 2 katın ise yığma olduğu görülüyor.

Kaynak: Mehmet Fener