Elektriğe yapılan zammın sektörü çıkmaza soktuğunu dile getiren Gaziantep Turizm Otelciler Konakçılar Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, yüksek enflasyon karşısında ezildiklerini vurguladı. 

SEKTÖR EYLÜL AYINI BEKLİYOR
Ramazan Bayramı sonrasında istediği doluluk oranına ulaşamayan otel ve konaklama sektörüne bir darbede elektriğe yapılan  zam darbe vurdu. Doluluk oranlarının yaz mevsimi olmasına karşın düşük olduğunu söyleyen sektör temsilcileri yüksek enerji maliyetlerinin sektörü çıkmaza sokacağının altını çizdi. 

ENFLASYON VE PAHALILIK ARTIYOR
Sektörün durağan bir dönem geçirdiğini ifade eden Yılmaz, ‘’Ramazan Bayramı’nda hareketli olan sektörümüz bayram sonrasında durağan bir döneme girdi. Dolayısıyla da Kurban Bayramı’nda istediğimiz istediğimiz müşteri potansiyelini yakalayamadık. Bunu deniz-güneş ve kum turizm sezonu başladı. Ayrıca enflasyon ile birlikte hayat pahalılığı gün geçtikçe artıyor. İnsanlar acil ihtiyaçları dışında hiçbir şeye para harcamıyor. Sektördeki durgunluğun Eylül ayına kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz’’ dedi. 

HER ŞEYE YENİDEN ZAM GELECEK
Yüksek enflasyonun otel ve konaklama sektörünü zor durumda bıraktığını sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Doların sabit kalması ile birlikte tüm ürünlere yapılan zamlar durmuştu ancak akaryakıta zam gelmesi ile birlikte her şeye yeniden zam gelecek. Bu zamlar ise ister istemez turizm sektörünü de olumsuz etkileyecek’’ tespitini yaptı.

İNSANLAR DENİZ TURİZMİNİ DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR
Kente gelen yerli-yabancı turist sayısında bir düşüş yaşandığını hatırlatan Yılmaz, ‘’Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte insanlar deniz turizmini daha çok tercih etmeye başladı. Bu da ister istemez işlerimizi olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra maliyetlerimiz gün geçtikçe artıyor. Son olarak kullandığımız elektriğe yüzde 38 oranında zam yapıldı. Elektriğin yanı sıra akaryakıt ve birçok kaleme zam geliyor. Kısacası elektrik ve akaryakıta zam geldiğinde A’dan Z’ye her şeye zam geliyor’’ ifadelerini kullandı. 

YÜKSEK ENFLASYONA KARŞI DİRENİYORUZ
Başkan Yılmaz, yüksek enflasyona direnmeye çalıştıklarını sözlerine eklerken, ‘’Her sektör gibi otel ve konaklama sektörü de zor durumda. Çünkü enflasyon bizi çok etkiliyor. Enflasyon ile mücadele etmek gerçekten çok zor. Dolayısıyla sektörün geleceği belirsiz. Enflasyonun yükselmesini durdurmaz iseler bizim için büyük bir tehlike’’ uyarısında bulundu.

Kaynak: habermerkezi