Gaziantep Kudüs Platformu tarafından demokrasi meydanında düzenlenen etkinlikte Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye süikasti lanetlendi. Dedemokrasi meydanında toplanan vatandaşlar İsrail tarafından hiçbir varlıksal değere yakışmadan hunharca katledilen Heniyye ve Filistine dua etti. Alanda toplanan vatandaşlar akşam namazını kıldı. Namazının akabinde Gaziantep Kudüs Platformu adına Müslüm Yıldız basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Kudüs Platformu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından bir basın açıklaması yaptı.  Gaziantep Kudüs Platformu adına  basın açıklaması yapan Müslüm Yıldız, Filistin davasının önemli liderlerinden İsmail Haniye'nin şehit edilmesini derin bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Açıklamada, Haniye'nin hayatını kaybetmesinin, İslam ümmeti ve Filistin halkı için büyük bir kayıp olduğu ifade edildi. Kudüs Platformu, "Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin; onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız" (Bakara Suresi 154) ayetine atıfta bulunarak, Haniye'nin şehadetini kutladı.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının her türlü insani ve ahlaki değeri çiğnediği ifade eden Yıldız,  İsrail'in sistematik olarak Filistin halkını hedef aldığı ve sivil yerleşim alanlarına yönelik bombalamalar gerçekleştirdiği vurgulandı. Yıldız, İsrail'in bu saldırılarını "siyonist şer ittifakı" olarak nitelendirdi ve bu zulmün sona ermesi için İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Gaziantep Kudüs Platformu adına konuşan Müslüm Yıldız, Filistin halkının yıllardır süren zulme karşı direnmeye devam ettiğini ifade etti. Gazze halkının maruz kaldığı acılara rağmen, mücadelelerinden asla vazgeçmedikleri ve direnişin sembolü haline geldikleri belirtildi. Yıldızın yaptığı açıklamada, Gazze halkının yalnızlığına ve uluslararası toplumdan yeterli destek görememesine rağmen, adalet ve özgürlük mücadelesinde yılmaz bir kararlılıkla durduğu ifade edildi.

DÜNYA İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Gaziantep Kudüs Platformu adına konuşan Müslüm Yıldız, açıklamasında İslam ümmetine seslenerek, "Bu günler ve bu aylar, hak ile batılın ayrıldığı günlerdir. Her birimiz üzerimize düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmek zorundayız" diyerek, ümmetin liderlerini ve halkını harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada, Gazze halkına yönelik bu saldırıların durdurulması için tüm Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiği vurgulandı.

Gaziantep Kudüs Platformu tarafından yapılan basın açıklaması tam metni şöyle; “Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla Allah yolunda öldürenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız. (Bakara Suresi 154)

Müminlerden öyle erler vardır ki, Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar. Onlardan kimi Allah yolunda şehid edilmek sureti ile adağını yerine getirdi ve şehid oldu, kimi de şehitliği beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.

Ey Müslümanlar! Bugün İslam Ümmetinin gönlünde fedakârlık ve cesaretiyle taht kurmuş Aksa davasının liderlerinden İsmail Hanie,  alçak Siyonist çete ve koruyucusu katil abd tarafından şehid edilmiştir. Daha birkaç ay önce ailesinden birçok şehid veren kahraman komutan İsmail Hanie’ye de kendisinden önce şehit olmuş lider ve rehberleri gibi Rabbine kavuşmuştur. Rabbimiz şehadetini mübarek kılsın. Aksa davasının yılmaz savunucusu olan şerefli Hamas mensubu lider, önder ve mücahitlerinin, Filistin halkının ve İslam Ümmetinin başı sağolsun. 

Gazze'de 10 aya yakın bir zamanda dünya tarihinde görülmemiş bir zulüm yaşanmaktadır.  Hiçbir ölçü, kaide ve kural tanınmayan siyonist şer ittifakı, her gün katliam, cinayet, yerleşim yerlerinin bombalanması, Aksa Davası komutan, ve liderlerine suikastlar düzenlemeye ve akla hayale gelmeyecek cürümleri işlemeye devam etmektedir.

Ümmetin dağınıklığından, ırki, mezhebi, siyasi ve etnik ihtilaflarından istifade eden siyonist ittifak güçleri, mazlum Gazze halkını soykırımdan geçirme cüretini göstererek tarihte benzeri görülmemiş gaddarlıkla saldırmaktadır. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı, sivil ve masumlara yönelik zalimane saldırılar yapılmaktadır. Bir halk yok edilmek ve haritadan silinmek istenmektedir.

Siyonist işgal rejimi, Gazze halkının çelikten iradesini kıramadı, mücadele azmini yok edemedi. Filistinli kardeşlerimiz yaralandılar, şehid oldular, sürüldüler, göçe zorlandılar, zorla yerlerinden edildiler, açlıkla, susuzlukla sınandılar, öpmeye kıyamadıkları yavrularını toprağa verdiler. İşkencenin her türlüsüne maruz bırakıldılar. Küresel sistemin tüm acizliklerini bizzat yaşadılar. Ama zulme ve zalime asla boyun eğmediler. İnsanlığın onurunu savunmaya devam ettiler. Halen de devam ediyorlar.

Ölümü öldüren, Allah'a tevekkül eden bir milletin karşısında hiçbir güç duramaz. Aksa Tufanı operasyonuyla direnişin ve dirilişin kahramanları, efsane haline getirilen siyonistlerin yenilmezlik algısını kırdılar. Gazze halkı ve direnişin kahraman evlatları, dünya istikbarına meydan okudular.

Gazze halkı tüm bu yalnızlıklarına rağmen asla mücadele etmekten geri durmadılar. Siyonist düşmana ve dünya istikbarına karşı dik durdular. Dik durmanın arkasında yatan güç, Allah'a tevekkül ve şehadet sevdasıdır. Çağımızın Firavun ve Nemrutlarına karşı mücadele eden Gazze direnişinin kahramanları, zalimlerin tahtını sarsmıştır. Devletler ve uluslararası kamuoyu tarafından yalnız bırakılmalarına rağmen Gazze'nin mazlum halkı ve direniş kahramanları pes etmeyerek, mücadeleye devam etmektedir. Gazze'de yaşanan siyonist mezalime karşı duyarlı halkların meydanlara çıkarak zulmün sona ermesi için toplu eylemler yapması, Gazze direnişine büyük bir güç ve ilham kaynağı olmaktadır.

Ümmetin dağınıklığından istifade eden siyonist ittifak güçleri, kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak Gazze üzerinden birleştiler. Gazze'de yaşanan mezalime karşı bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda vicdan sahibi birkaç ülkenin dışında tüm dünya ülkeleri bu zulme seyirci kalmıştır. Gazze tüm dünyanın imtihanı olmaya, vicdanları harekete geçirmeye ve zulme sessiz kalınmaması gerektiğini haykırmaktadır.

Ey Müslümanlar! Bu günler ve bu aylar Hak ile batılın ayrıldığı Furkan günleridir. Her birimiz üzerimize düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirmek zorundayız. Ey İslam Ümmetinin liderleri! Kalkın ve ileri atılın. Biz İslam Ümmetinin evlatları olarak sizlerin yanındayız.

Ve siz Ey korkaklar! Ölü toprağınızı üzerinizden atın. Dirilin. Bugün hakkınızı savunmaz iseniz hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedeceksiniz. Madem ölüm bir kez gelecek o da niçin Allah için olmasın.

İnsanlar düşmanlarınız sizin için ordu topladı, onlardan korkun dedikleri halde bu onların imanları artırdı ve Allah bize yeter o ne güzel vekildir dediler (Ali İmran 173)

Rabbimiz Aziz Şehidiniz şehadetini kabul etsin. Şehitler gibi yaşamayı ve bu dava uğruna çok çalışmayı ve şehit olmayı bizlere de nasip etsin. Amin.”

Kaynak: Ahmet Yavuz