Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, günlük 4 bin ton kapasiteli olacak dev bir tesis için protokol imzalandı. Bu yeni tesis sayesinde yılda yaklaşık bin ton sarımsak işlenecek ve paketlenerek piyasaya sunulacak. Araban sarımsağı, yalnızca bölge ekonomisine değil, aynı zamanda Gaziantep’in gastronomi alanındaki dünya çapındaki itibarına da katkı sağlıyor. Yeni işleme ve paketleme tesisi, Gaziantep’in bu güçlü mirasını daha ileriye taşımak için atılmış büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Günlük 4 bin ton işleme kapasitesiyle faaliyet gösterecek olan tesis, yıl boyunca yaklaşık bin ton sarımsağın işlenmesini sağlayacak. Bu kapasite sayesinde sarımsak üreticileri için yeni pazarlar yaratılacak, bölge ekonomisine önemli bir katkı sunulacak. Gaziantep valiliğinden protokole ilişkin yapılan açıklamada “Araban Sarımsağı İşleme ve Paketleme Tesisi Yapımı İşbirliği Protokolü, Valiliğimiz koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi arasında imzalandı. UNESCO'nun dünyaca ünlü mutfağıyla gastronomide Yaratıcı Şehirler Ağına dahil ettiği Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünü olan Araban Sarımsağı, değerine değer katacak” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: mansur yalvaç