Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Sitesi ile Gaziantep’te ayakkabı ve terlik sektörünün çağ atlayacağını belirtti.

GÜN’DEN FATMA ŞAHİN’E ARSA TEŞEKKÜRÜ

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Mali Genel Kurulu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mali genel kurulda konuşan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, arsa tahsisi konusunda esnafa destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e esnaf adına teşekkür etti.  

AYAKKABI VE TERLİK SEKTÖRÜNE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

BUSEM Bölgesi’nde yapılacak yeni Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Sitesi hakkında bilgi veren Gün, Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Sitesi’nin Gaziantep’te ayakkabı ve terlik sektörüne çok büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Yeni sitede arasının hafriyatı çalışmaları yapıldığını bildiren Gün, “Bu çalışmamızı en kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Sonrasında ise projemizi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunacağız. Oradan da onay aldığımız takdirde bakanlığımız ile birlikte yeni sitemizin inşaatına başlayacağız” dedi.

GAZİANTEP’TE ÜRETİM VE İSTİHDAM ARATACAK

Yeni Ayakkabıcılar ve Terlikçiler Sitesi’nin faaliyete başlamasıyla Gaziantep’in ayakkabı ve terlik üretiminde dünyanın merkezi haline geleceğini kaydeden Gün, “Yeni sitemizde işyerlerimiz 2 bin metrekare, 1000 metrekare, 500 metrekare, 250 metrekare ve 125 metrekareden oluşacak. Yeni sitenin faaliyete geçmesiyle üretim ve istihdam artacak ve daha fazla terlik ve ayakkabı üretimi yapacağız. Ayrıca Her iş yerimizin kendine özel ürün indirme bindirme alanları olacak. Bunun yanı sıra misafirlerin araçlarını park edebileceği bir otopark ile güzel bir bahçesi de olacak. Esnafımızın her şeyin en iyisini hak ediyor. Bizlerde bu konuda gece-gündüz demeden var gücümüz çalışıyoruz” dedi.  

Kaynak: BAHRİ UÇAR