Gaziantep ve Şanlıurfa’da devam eden baklavalık boz Antep fıstığı hasadı, hafta sonu tatili dolaysıyla yoğunlaşacak.  Peki 10 Ağustos Cumartesi günü su altı boz fıstık fiyatları ne kadar? Boz fıstık fiyatları kaç TL’den satıldı? İşte detaylar…

GAZİANTEP’TE 10 AĞUSTOS CUMARTESİ SU ALTI BOZ FISTIK FİYATLARI NE KADAR?

Gaziantep ve Şanlıurfa’da baklavalık boz Antep fıstığı hasadı devam ediyor. Gaziantep’te çalışan vatandaşlar, hafta sonu tatili dolaysıyla Cumartesi ve Pazar günü fıstık toplaya gitti. Peki 10 Ağustos Cumartesi günü su altı boz fıstık fiyatları ne kadar? Boz fıstık fiyatları kaç TL’den satıldı? İşte detaylar…

Gaziantep ve Şanlıurfa’da devam eden baklavalık boz Antep fıstığı hasadı, hafta sonu tatili dolaysıyla yoğunlaşacak. Kentte çalışan işçiler,  2 günlük hafta sonu tatilinde Gaziantep ve Şanlıurfa’nın ilçelerindeki fıstık bahçelerinde fıstık toplamaya akın etti.  

Türkiye’de fıstık üretiminin yaklaşık yüzde 90’ının karşılandığı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde  fıstık üreticileri baklavalık ’boz fıstık’ hasadına aralıksız devam ediyor.

Gaziantep’in coğrafi işaret tescilli ürünü olan Antep fıstığında, baklavalık boz fıstığın toplanmasıyla başlayan hasat, kırmızı beng hasadı ile devam edecek.

Gaziantep’te 10 Ağustos Cumartesi Su Altı Boz Fıstık Fiyatları Kaç Tl’den Satıldı (2)

ANTEP FISTIĞI FİYATLARI SUDAN UCUZ!

Gaziantep ve bölgede “yeşil altın” olarak nitelendirilen Antep fıstığı hasadı devam ediyor ancak son yılların en yüksek rekoltesi beklenen Antep fıstığının fiyatları ise çekirdek fiyatların bile altında kaldı. Fıstık fiyatalrına tepki gösteren çiftçiler, "Çiftçinin 2 yıl emek verip ürettiği fıstık fiyatalrı şuan sudan bile ucuz. bir kilo fıstık ile bir kilo çekirdek bile alınmıyor. Fıstık fiyatalrını 10-15 tüccar belirliyor. Tüccarlar da hasat zamanı fıstık fiyatlarını ucuzdan alıp birkaç ay sonra yüksek fiyatlara satıyorlar. Devletin fıstık üreticisine sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

GAZİANTEP’TE SU ALTI BOZ FISTIK  110 TL’DEN SATILIYOR

Antep fıstığı hasadı başladığında baklavalık ’boz fıstık’ fiyatları 130 liradan satılmıştı. Fıstık hasadının yoğunlaştıkça baklavalık boz fıstığın fiyatları da düşmeye başladı.

Gaziantep’te 10 Ağustos Cumartesi günü su altı boz fıstık fiyatı 110 TL’den satıldı. Fıstığın yoğun yetiştiği Nizip’te de su altı boz fıstık 110 110 TL’den alıcı buluyor.

Yaşanan iklim değişikliğinden dolayı bu yıl boş fıstık oranı da bir hayli yüksek olması bekleniyor. Gaziantep ve Nizip’te su üstüne çıkan Boş Fıstık fiyatları da 6-7 TL’den satılıyor.

Gaziantep’te 10 Ağustos Cumartesi Su Altı Boz Fıstık Fiyatları Kaç Tl’den Satıldı (1)

İşte Gaziantep ve Şanlıurfa’da 10 Ağustos Cumartesi Antep fıstığı fiyatları…  

İŞTE 10 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ GÜNÜ SU ALTI FİYATLARI

Gaziantep’te Su Altı Boz Fıstık  110 TL’den Satılıyor

Nizip’te Su Altı Boz Fıstık      110 TL’den Satılıyor

Şanlıurfa’da Su Altı Boz Fıstık    106 TL’den Satılıyor

Birecik’te Su Altı Boz Fıstık   110 TL’den Satılıyor

Boş Fıstık                                   6-7 TL’den Satılıyor

Kaynak: BAHRİ UÇAR