Gaziantepliler mevsim değişikliğinde soluğu çorbacılarda alıyor. Gaziantep’te soğuk algınlığı belirtisi gösterenler ya da göstermeden korunmak isteyenler hastane yerine çorbacılara akın ediyor.

Gaziantep’in farklı konumlarında şubesi bulunan Varil Çorba Karataş Şube Müdürü Hasan Narin, beyranın faydaları ve mevsim geçişlerinde yaşanan yoğun talep hakkında bilgi verdi.

GAZİANTEPLİLERE GÖRE HER ŞEYİN İLACI

Havaların aniden soğuklaşıp, sıcaklamasıyla birlikte işlerinde büyük artışın olduğunu dile getiren Narin, ’’Birçok çeşidimiz var ancak en yoğun talep beyran ve terbiyeli mercimek çorbasına. Her gelen bol acılı, bol sarımsaklı olsun diye tembih ederek sipariş veriyor’’ İfadelerini kullandı.

Acıdan dolayı insanların hararetle vücudundan hastalığı attığına dikkat çeken Narin, "Pandemide de satışlarımız çok yoğun. Her çorbamız et suyuna yapılıyor ancak bu günlerde diğerlerini tercih bile etmiyorlar" dedi.

SATIŞLARIMIZIN YÜZDE 80’İ BEYRAN

Beyrana olan yoğun talebi ifade eden Narin, ‘’Bir günde ortalama sattığımız çorbanın yüzde sekseni beyran oluyor. Bizler çocuklar için yada Antepli olmayan müşterilerimiz içinde farklı çeşitler bulunduruyoruz ama en büyük talep, özellikle de bu günlerde beyrana" şeklinde konuştu.

Bahri Uçar