Şekerin kullanılmadığı bir hayat her ne kadar zor ve ütopik bir işlem olarak gözükse de gerçekler çok daha farklı. Aslında bir ay boyunca şeker tüketilmediğinde vücut farklı tepkimeler ortaya çıkarıyor. Şeker vücuttaki bağışıklığı baskılayan ve ruh halini olumsuz etkileyen bir gıdadır.

Metabolik olarak vücudun dengesini sarsar ve ileri seviyede iltihaplara sebep olabilir. Fazla şeker tüketildiğinde fazla glikozun kanında fark edilmesi de mümkündür. Beslenme uzmanları özellikle şekerin bağımlılık yapan yönüne dikkat çekerek neden kilo yapma dürtüsünü açığa çıkardığına değindi.

30 Gün Boyunca Şekeri Bırakırsanız Ne Olur?

Vücutta tokluk geni bulunuyor. Fakat şeker bu geni baskılıyor. Bu durum aslında fazla yemek isteği oluşturuyor. Çok fazla şeker tüketen bir kişinin yüksek kolesterolü, obezitesi ve kalp hastalıklarına yatkınlığı fark edilmiştir. Günlük şeker alımı %15'e yakın azaltılırsa hastalık riskiyle obezite riski istenen farkı oluşturacaktır. Şeker bırakıldığı anda vücutta ne gibi değişiklikler başlar?

Bu konuya uzman yaklaşımı ile bir göz atalım. Aslında tam da bu noktada vücut yaklaşık 2-3 gün içerisinde yeniden eski haline bu bürünecek ve şeker isteyecek ama burada daha dirençli olmak gerekiyor. Taze zencefil, limon, zerdeçal gibi baharatlardan destek alınabilir. 30 gün boyunca şekerden tamamen uzak durduğunuzda yüksek bir hassasiyet oluşuyor.

Herhangi bir tatlıcıdan tatlı denemek istendiğinde tadı daha çok mide bulandırıcı gelmeye başlıyor. Kan şekeri düzene giriyor. Kilo verme süreci destekleniyor. Metabolizma hızlanırken enerji seviyesi iyileşip bağışıklık güçleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi