Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de hekimler ve sağlık çalışanları Gazze için 30 haftadan beri ‘Sessiz Yürüyüş’ eylemlerine devam ediyor.

AYLARDIR GAZZE'YE GİTMEK İÇİN YOL ARIYORUZ

Basın açıklamasını okuyan Dr. Fikret Akalar, “Gazze Sağlık Bakanlığı, acilen Sahra hastanesi kurulmasını ve personel desteği istediler. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak göreve hazırız. Aylardır gitmek için yol arıyoruz. Bir an önce gitmek ve gerekirse kardeşlerimiz gibi şehit olmak istiyoruz. Bu minvalde başvurularımızın bir an önce onaylanması için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de hekimler ve sağlık çalışanları Gazze için 30 haftadan beri ‘Sessiz Yürüyüş’ eylemlerini sürdürüyor. Gaziantep Lisesi önünde başlayan yürüyüş Şehitler Anıtı’nda yapılan basın açıklaması ile son buldu.

GAZZE HALKI ÖLÜMLE, AÇLIKLA, HASTALIKLA BOĞUŞUYOR

‘8 aydır devam eden soykırım ve zulme sabreden onurlu Gazze halkına selam olsun’ diyen Akalar, “Türkiye’deki hekimler ve sağlık çalışanları, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları olarak Sessiz Yürüyüşümüzün 30. haftasında yeniden Gazze'yi hatırlamak ve hatırlatmak için toplandık. Katil İsrail'in on yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulüm 7 Ekim'den bu yana katlanarak devam ediyor. 8 aydır her gün, her dakika Gazze'ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor” açıklamasını yaptı.

BAŞVURULARIMIZIN ONAYLANMASINI İSTİYORUZ

15 bini çocuk olmak üzere 36 bin kişinin şehit olduğunu ifade eden Akalar, 498 sağlık çalışanı ve 147 gazetecinin öldürüldüğünü ve 80 binden fazla insanın ise yaralandığının altını çizdi. “Birkaç gün evvel Gazze Sağlık Bakanlığı son hastanenin de artık tıbbi malzeme, personel eksikliği ve yakıt yetersizliğinden işlevselliğini yitirdiğini uluslararası kurumlardan acilen Sahra hastanesi kurulmasını ve personel desteği istediler. Bu çağrıya yanıt veriyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak göreve hazırız. Aylardır gitmek için yol arıyoruz. Bir an önce gitmek ve gerekirse kardeşlerimiz gibi şehit olmak istiyoruz. Bu minvalde başvurularımızın bir an önce onaylanması için desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

GAZZE BİZE RAHMET KAYNAĞI OLDU

Akalar, “Bütün bu olanlara rağmen aylardır bizlere ve bütün dünyaya ders veren Gazze halkının imanını cesaretini, sabrını hayranlıkla izliyoruz ve biliyoruz ki şu an Gazze halkı zor durumda olsa dahi bu mücadeleye onlar kazandı, kazanmaya devam ediyorlar. Gazze bombalanınca anladık ki 10 bin Müslüman çocuğun ölmesi 10 tane köpeğin ölmesi kadar değerli değilmiş. Gazze bize üniversite oldu. Gazze bize rahmet kaynağı oldu” şeklinde konuştu.

FİLMİN SONU HENÜZ GELMEDİ

Dr. Fikret Akalar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler bugünden itibaren artık süreci yönlendirecek bir vizyon geliştirmeliyiz. Aramızda Gazze’yi konuşurken acımak üzülmek yerine, ümit etmek, canlanmak ve yeni projeler geliştirmek üzerine konuşmalıyız. Bu mutlak zafer koruyacak ve Gazze’den doğan inancın ışığını tüm dünyaya yaymak için var gücümüzle çalışmalıyız. Biz biliyoruz ki bu filmin sonu henüz gelmedi. Sona geldiğimizde işte o zaman Gazze'deki annelerin haykırışlarının karşılığını göreceğiz, o zaman zulmedenlerin neler yaşadığını göreceğiz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ