Güler, hazırlanan rakamların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını belirtti ve bu sürecin kısa sürede sonuçlanacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Gaziantepli emekliler dikkat! En düşük emekli maaş zammında rakam belli oldu 1

CNN Türk canlı yayınına katılan Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı için belirlenen rakamın bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacağını duyurdu. Güler, yapılan değerlendirmeler ve çalışmalar sonucunda net rakamın belirlenmesi için son aşamaya gelindiğini ifade etti.

TORBA YASAYA EKLENECEK

Gaziantepli emekliler dikkat! En düşük emekli maaş zammında rakam belli oldu 2

Güler, "Geçtiğimiz hafta kanun teklifimizi sunarken belirttiğimiz gibi, bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız ve genel başkan vekillerimizle birlikte detaylı bir değerlendirme yaptık. Bakanlıklarımızın etki analizlerini göz önünde bulundurduk ve bu analizler doğrultusunda bazı rakamlar ortaya çıktı" dedi. Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunulacak olan bu rakamların, yarın Meclis Başkanlığına arz edileceğini ifade etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Gaziantepli emekliler dikkat! En düşük emekli maaş zammında rakam belli oldu 3

Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 11.500 TL ile 12.500 TL arasında olmasının beklendiğini söyledi. Bu akşam net rakamın belirleneceğini ve bazı alternatifler üzerinde çalışıldığını belirtti. Güler, "Bütçe dengelerini sağlamak ve sürdürülebilirlik bizim için en önemli kriterler. Bu nedenle belirlenen rakamların bütçe karşılığının iyi bir şekilde analiz edilmesi gerekiyor" dedi. Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde enflasyonla mücadeleye devam ettiklerini ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bütçe dengelerinin önemine vurgu yaptı.

Kaynak: CNN Türk