GAZİANTEPARICILAR BU YIL 600 TON BAL ÜRETMEYİ HEDEFLİYOR

Gaziantep'te arıcılar bal üretim dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. 10 yıl önce yılda sadece 10 ton bal üretilen Gaziantep'te arıcıların bu yıl ki hedefi 600 ton bal üretmek.

Gaziantep'te arı yetiştiricileri, yeni sezonda bal üretimi için hazırlıklarını bitirdi. Kovan temizliği, suni oğul yöntemi ile arı sayısı artırmaya yönelik çalışmalar yapan üreticilerin doğaya saldığı işçi arıların çalışmasıyla Kurban Bayramının ardından bal hasadı gerçekleştirilecek.

'ZAHTER BALI' HASADI BAYRAMDAN SONRA BAŞLIYOR

UNESCO'nun gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil ettiği Türkiye'deki ilk kent Gaziantep'te üretilen ve coğrafi işaret alan 'zahter balı' hasadı Temmuz ayında başlayacak.

600 TON CİVARINDA BAL REKOLTESİ BEKLİYORUZ

Gaziantep'te bal hasadına Kurban Bayramından birkaç gün sonra başlayacağını belirten Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, “Gaziantep’te bu yıl 600 ton civarında bal rekoltesi bekliyoruz” dedi. 

BAHRİ UÇAR

Editör: Ömer Abdurrahman Yavuz