Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2025 yılı Şubat ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 azalarak 20 milyar 761 milyon dolar, ithalat yüzde 2,4 artarak 28 milyar 533 milyon dolar olarak gerçekleşti.

GAZİANTEP’İN İHRACATI DA İTHALATI DA BELLİ OLDU

TÜİK tarafından açıklanan verilerde Gaziantep’in Dış Ticaret İstatistikleri de yer aldı. Buna göre Şubat ayında Genel ticaret sistemine göre Gaziantep’in ihracatı 832 milyon 919 bin dolar, ithalatı ise 491 milyon 720 bin dolar oldu.

OCAK- ŞUBAT DÖNEMİNDE 1,7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Gaziantep’in 2025 yılının ilk iki aylık dönemindeki ihracat rakamları da belli oldu. Buna göre Gaziantep’ten Ocak-Şubat döneminde yapılan ihracat 1 milyar 704 milyon 79 bin dolar oldu. Aynı dönemde kentten yapılan ithalat ise 1 milyar 51 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kaynak: Ayhan Duman