Bin 250 metre bin 400 mm beton boru tamamlandı. Kalan hatların yapımı devam ediyor.

GASKİ tarafından konuya dair yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde:

Çağdaş Mahallesi 72 Nolu Cadde Yağmursuyu Yapım Projesi, bölgedeki su baskınlarına karşı kalıcı bir çözüm sunmayı hedefleyen önemli bir altyapı projesidir. Özellikle Çağdaş Mahallesi 51 Nolu Sokak başta olmak üzere, su baskınlarının yaşandığı bölgelerde olası can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla uygulanmaktadır. Yağmursuyu drenaj sistemlerinin modernizasyonu ile su baskını sorunları tamamen çözülmesi amaçlanmaktadır.

PROJENİN KAPSAMI VE HEDEF BÖLGELERİ

Proje, Gaziantep’in 23 Nisan, Deniz, Yeditepe ve Çağdaş mahallelerinde etkili olacak şekilde planlanmıştır. Bu geniş kapsamlı altyapı çalışmaları ile bölgedeki yağmursuyu sorunlarının tamamı çözüme kavuşturulacaktır. 12 Haziran 2024 tarihinde başlatılan proje, 06 Haziran 2025 tarihinde tamamlanması hedeflenmektedir.

MODERN YAĞMURSUYU SİSTEMLERİ

 Gaziantep’in O Mahallesinde Su Baskınlarına Son (1)-1

Proje kapsamında gerçekleştirilen teknik çalışmalar, bölgenin yağmur suyunu etkili bir şekilde yönetmek üzere planlanmıştır:

1400 metre Ø1400 mm çapında beton boru döşenecektir.

75 metre Ø600 mm beton boru ve 31 metre Ø400 mm beton boru imalatları yapılacaktır.

Bu kapsamda, projenin başlangıcından itibaren 1250 metre Ø1400 mm çapındaki yağmursuyu hattı başarıyla tamamlanmış olup, geri kalan 150 metre Ø1400 mm, 75 metre Ø600 mm ve 31 metre Ø400 mm boru imalatları hızla devam etmektedir.

BÖLGEYE VE ŞEHRE SAĞLAYACAĞI KATKILAR

Bu proje, sadece belirli bölgelerdeki su baskınlarını önlemekle kalmayacak, aynı zamanda Gaziantep’in altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olacaktır. Özellikle Çağdaş, Deniz ve 23 Nisan Mahalleleri‘nde yaşanan su baskınlarının önlenmesiyle bölge sakinleri daha güvenli ve rahat bir yaşam sürdürecek. Proje, yağmursuyu drenaj sistemlerinin modernizasyonu ile şehir genelinde benzer sorunların önüne geçerek can ve mal kayıplarının engellenmesine katkıda bulunacaktır.

PROJENİN TAMAMLANMASIYLA BEKLENEN SONUÇLAR

 Gaziantep’in O Mahallesinde Su Baskınlarına Son (1)

Proje tamamlandığında:

Bölgedeki yağmursuyu yönetim sistemi modernize edilmiş olacak.

Su baskınları sonucu oluşabilecek can ve mal kayıpları önemli ölçüde azaltılacak.

Bölge halkı, yoğun yağışlardan kaynaklanan risklerden korunmuş olacak.

Bu proje, Gaziantep’in genel altyapısına yapılan önemli bir katkı olarak, şehrin sürdürülebilir büyümesine de destek verecektir.”

Kaynak: Mehmet Fener