Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel kan bağışı kampanyası başladı. Kan bağışı kampanyasında tüm bağışçılara hediye verilecek...

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLADI

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Kızılay iş birliğiyle geleneksel olarak düzenlenen kan bağışı kampanyası başladı.

Şahinbey Belediyesi,  Gaziantep Valiliği ve Kızılay iş birliğiyle geleneksel olarak düzenlenen “Kan verelim, spor yapalım, sağlıklı kalalım” adlı 14. Kan bağışı kampanyası 15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenleniyor.

Gaziantep’e “Hayat Veren” Kampanya Başladı Tüm Bağışçılara Ayakkabı Hediye Edilecek (1)

15 Temmuz Demokrasi meydanında gerçekleşecek kan bağışı kampanyası 27-28 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Vatandaşlar 08.00-20.30 saatleri arasında kan bağışında bulunabilecek.

TÜM BAĞIŞÇILARA SPOR AYAKKABISI HEDİYE EDİLECEK

27 Mayıs Pazartesi ve 28 Mayıs Salı günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sabah 08: 00'da başlayarak gece 20: 30'a kadar devam edecek olan kan bağışı kampanyasında tüm bağışçılara spor ayakkabısı hediye edilecek.

Her yıl kan bağışı rekorun kırıldığı kampanyada bu yıl 12 binin üzerinde ünite kan toplanması hedefleniyor.

Gaziantep’e “Hayat Veren” Kampanya Başladı Tüm Bağışçılara Ayakkabı Hediye Edilecek (2)

TAHMAZOĞLU: HEDEFİMİZ REKORUMUZU EGALE ETMEK

Kan bağışı kampanyasının açılış töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak 15 yıldır kan bağışı kampanyası sürdürdüklerini belirtti. Geçen yıl kan bağışında rekor kırdıklarını belirten Tahmazoğlu, “Geçen yılki kampanyada 12 bin 527 ünite kan toplamıştık. Bu yıl ki hedefimiz de önceki yılın rakamlarını geçmek. İnşallah geçen yılki rekorumuzu egale edeceğiz” dedi.

Her bir ünite kanın üç kişiye umut olduğunu ifade eden Tahmazoğlu,  "Bağışladığımız 1 ünite kan ile 3 farklı insanın hayatını kurtarabilir kendi bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz. Ayrıca kan bağışında bulunan tüm hemşerilerimize sağlıklı bir yaşam için spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı 27-28 Mayıs tarihlerinde Demokrasi Meydanı'nda kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu.   

Muhabir: Bahri Uçar