Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 3 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayınladı.  

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

Yükseköğretim Kurulu, internet sitesinden 3 üniversite için Rektör adaylığı başvuru ilanı açıldığını açıkladı.  Gaziantep Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Siirt Üniversitesine rektörlük adaylık başvuruları başladı. İşte detaylar…

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KİM OLACAK?

Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne 2020 Eylül ayında atanan Prof. Dr. Arif Özaydın, görevi önceki rektör Prof. Dr. Ali Gür’den teslim almıştı. Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörü kim olacak?

2024 Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Gaziantep Üniversitesi’ni yeni rektörü  belli olması bekleniyor.   

3 ÜNİVERSİTE İÇİN REKTÖR ADAYLIĞI BAŞVURU İLANI

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanun​u'nun 13 üncü maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Us​ûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca  Gaziantep Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Siirt Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır. Başvurular elektronik ortamda 23/08/2024-06/09/2024  tarihleri arasında (mesai saati bitimine kadar) e-Devlet üzerinden https://rektorbasvurulari.yok.gov.tr adresinden alınacaktır. Posta ile veya diğer şekilde yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar;

1-Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur. Başvuru bilgilerinin sisteme kaydının yapılması için başvuru ekranında 'Başvuru Tamamlandı.' açıklamasının görülmesi ve başvuru formunun bir dökümünün yazıcıdan alınmalıdır.

2-Süreçle ilgili bilgilendirmenin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için iletişim bilgileri güncel tutulmalıdır.​

3-İletişim için ​0312 298 70 82 - 0312 298 70 81- 0312 298 70 96 numaralarını arayabilirsiniz.

Kaynak: BAHRİ UÇAR