Gaziantep, Uluslararası Polimer Kongresi’ne Ev Sahipliği Yapacak: Kimya Sektörü Gaziantep’te Buluşuyor

Her yıl Balkan ülkelerinde düzenlenen Uluslararası Polimer Kongresi, bu yıl ilk kez Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Kimya sektörünün akademi ve iş dünyasını bir araya getireceği bu önemli etkinlikte, %95 oranında dışa bağımlı olan sektörün yerli üretim imkanları tartışılacak. Ar-Ge çalışmalarının öne çıkacağı kongre, 10-13 Ekim tarihlerinde Gaziantep’te yurt içi ve yurt dışından katılımcıları ağırlayacak.

Gaziantep Uluslararasi Polimer Kongresine Ev Sahipligi Yapacak-1

Hazırlıklar Tamamlandı

Türkiye Kimyagerler Derneği Güneydoğu Anadolu Şubesi Başkanı Alper Tombalak, Uluslararası Polimer Kongresi için tüm hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Tombalak, "Gaziantep’te kongreye yoğun katılım bekliyoruz. Kimya sektörünü ve paydaşlarını bu kongrede bir araya getireceğiz. Gaziantep, dünyanın en çok polipropilen tüketen şehri. Ülkenin en büyük sanayi kentlerinden biri olduğumuz için akademiyle üretimi bir araya getirmek istedik.

Gaziantep Uluslararasi Polimer Kongresine Ev Sahipligi Yapacak

Kongremizi kentimizde sürekli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Gaziantep sanayisinde çeşitli sektörler mevcut. İlk kongremizde kentte yoğun tüketilen dört ana polimeri belirledik. Ortalama 24 konuşmacının yer alacağı kongremize 200’ü aşkın katılım bekliyoruz" dedi.

Yeşil ve Dijital Dönüşüm Vurgusu

Gaziantep sanayisinin bu yıl belirlediği yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm temalarını vurgulayan Tombalak, "Yeni dünya düzeninde malzemeyi yöneten dünyayı yönetir. Kendimizi yenilemek zorundayız. Rekabet ettiğimiz ülkelere ve firmalara yenik düşmemek için Ar-Ge çalışmalarımız ve bu bilimsel kongreler çok önemli. Gaziantep sanayisinin bu yıl için belirlediği tema yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümdü. Kongrede bu konularla ilgili oturumlarımız olacak. Yeşil dönüşüm için sektörlerin fizibilite çalışmaları yapılmalı ve karbon ayak izi hesaplanmalı. Yeni dünya düzeninde iş yapabilmek için tüm gelişmelere ayak uydurmak zorundayız. Maalesef kimya sektörü %95 dışa bağımlı. Yurt içinde üretim imkanı sağlandıktan sonra firmalarımızın önü açılabilir. Kimya sektöründe yatırımda büyük açık var. KOSGEB bu konuda sürekli açıklamalar yapıyor. Üniversiteler ve büyük sanayi kentleri bu konularda aksiyon almalı. Hamle projeleri ile üretimin önü açılabilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: polimerkongresi.org