Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, sanayicileri olumsuz etkiledi. Rekabet gücü azalan, maliyetleri ise her geçen gün artan sanayiciler ne yapacaklarını kara kara düşünürken, ülke genelinde konkordato davalarında artış yaşandığı gözlendi.

GAZİANTEP’TE DURUM VAHİM

Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de konkordato davalarında artış yaşandı. Yalnızca Ekim ayında 7 firma konkordato ilanı için Asliye Ticaret Mahkemelerine başvurdu. Başvuru yapan firmalardan ikisi için 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi.

BİR KONKORDATO İLANI DAHA

Kentte son olarak Bedirköy Mahallesi’nde faaliyet gösteren Denimeks Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, konkordato ilanı için mahkemeye başvurdu. Gaziantep 1.Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından söz konusu firmaya 24 Ekim tarihi itibariyle 3 ay geçici mühlet kararı verildi. Kesin mühlet kararı için ise davanın 9 Ocak 2025 tarihinde yapılmasına karar verildi.

İŞTE O İLAN

İlan.gov.tr’de yer alan ilanda, “Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğünün 14258 sicil numarasında kayıtlı davacı Denimeks Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında 24/10/2024 tarih saat: 14:55'den başlamak üzere 3 AY SÜRE İLE GEÇİCİ MÜHLET KARARI VERİLDİĞİ, Adı geçen şirket hakkında 22/10/2024 tarihinde açılan dava ile konkortado mühleti verilmesi talep edildiği, davanın mahkememizin 2024/862 Esas sırasında kayda alındığı, davanın duruşmasının 09/01/2025 günü saat 14:00'da yapılacağı, işbu ilanın yapılmasından itibaren 7 günlük kesin süre içinde alacaklıların dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri 6-Davacı şirket ödemelerinin komiserlerin ONAYINA tabi tutulmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Gaziantep’te ekonomik kriz nedeniyle konkordato ilanlarının yıl sonunda artmasından endişe ediliyor…

Kaynak: Nevre Duman