Gaziantep Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır spora ve Gaziantep’teki gençlere birçok farklı destek sunuyor. Malzeme desteğinden bisiklet dağıtımına varıncaya kadar her alanda desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Türkiye’de en çok yeni bisiklet yolu yapan belediye oldu.

Spor Şehri Gaziantep” hedefiyle gençlerin ve çocukların sporla büyümesi ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amacıyla şimdiye kadar 120 bin kişiye bisiklet dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, kentteki vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak, hareketli yaşama günlük yaşamda kalıcı bir nitelik kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin başta çocuklar ve gençler olmak üzere bisiklet dağıttı.

BİSİKLET DAĞITIMI 120 BİNİ GEÇTİ

Bisiklet yollarının kullanımını artırmak için her açılış merasiminde bisiklet kullanımının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirdeki kanaat önderlerinin gençlere ve çocuklara örnek olmasının öneminin sık sık altını çiziyor. Bu doğrultuda kent genelindeki araç kullanımında bisikleti popüler bir ulaşım aracı kılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, öğretmenler, din yetkilileri, muhtarlar, polisler ve şehirdeki esnaflar başta olmak üzere düzenli aralıklarla gençlere ve çocuklara bugüne kadar toplamda 120 bin bisiklet dağıttı.

BİSİKLET KULLANIM ORANI YÜZDE 5’E ÇIKARILACAK

G V51 P S X A A A B3 I2

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin çevre dostu ve sağlıklı yaşam kültürünü geliştirerek, geleceğe daha iyi bir dünya bırakmak için Türkiye’deki örnek projelerini ilerletmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda bisiklet yolları ve bisiklet dağıtımı üzerine yoğun bir çalışma yürüten Gaziantep Büyükşehir, kentteki yüzde 1’lik bisiklet kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmak için Dünya Bankası ile masaya oturdu.

GAZİANTEP SAĞLIKLI YAŞAMIN MERKEZİ OLACAK

Konuya dair açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “70 km ile en çok yeni bisiklet yolu yapan şehir olduk, 120 bin evladımıza da bisiklet dağıttık. Gaziantep’i sağlığın, sağlıklı yaşamın merkezi yapmak için somut adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener