Artık, köprü, tünel ve otoyol geçiş ödemeleri, e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilecek. Bu yeni düzenleme, vatandaşların işlerini daha da kolaylaştırmayı hedefliyor. İşte detaylar...

ARAÇ SAHİPLERİ İÇİN YENİ DÜZENLEME

Gaziantep Otoyol Gişeler (1)

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolların bu yeni uygulama kapsamına alındığını belirtti. "Artık vatandaşlarımız, tünel, köprü ve otoyol geçişlerine ilişkin borçlarını güvenli bir şekilde e-Devlet üzerinden tek tıkla ödeyebilecekler" dedi. Bu yeni sistem sayesinde, araç sahipleri otoyol kullanımlarını kolaylıkla takip edebilecek, yasal takibe girmemiş geçiş borçlarını ve cezasız geçiş ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN GÜVENLİ ÇÖZÜMLER

Gaziantep Otoyol Gişeler (2)

Bakan Uraloğlu, e-Devlet üzerinden yapılan işlemlerle birlikte borç ödeme imkanı sağlanmasının yanı sıra ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi işlemlerin de daha pratik hale geldiğini vurguladı. "Bu geliştirmeler, geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesine yardımcı olacaktır. Ancak, bu işlemler yalnızca plakası kendi adına kayıtlı araçları olan kişiler tarafından yapılabilecektir" diye ekledi.

DİJİTAL HİZMETLERİN ÖNEMİ

Gaziantep Otoyol Gişeler (3)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, dijital hizmetlere erişimi artırarak vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bakan Uraloğlu, "Amacımız, dijitalleşme ile birlikte vatandaşlarımıza daha pratik ve güvenli hizmetler sunmaktır. Bu sistem sayesinde hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlanacak" ifadelerini kullandı. Yeni uygulamanın, dijital hizmetlerin yaygınlaşmasına katkı sağlayacağı ve daha fazla vatandaşın bu hizmetlerden yararlanmasını kolaylaştıracağı bekleniyor.

UYGULAMANIN YARARLARI NELER?

Gaziantep Otoyol Gişeler (4)

Yeni e-Devlet uygulaması ile birlikte sağlanacak avantajlar arasında;

  • Kolay Erişim: Vatandaşlar, e-Devlet şifresi ile hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilecek.
  • Zamandan Tasarruf: Tünel, köprü ve otoyol geçişlerini takip etmek ve borçlarını ödemek için zamandan tasarruf edilecek.
  • Güvenli Ödeme: e-Devlet üzerinden yapılan ödemeler, güvenli bir platformda gerçekleştirileceği için vatandaşlar rahat bir şekilde işlemlerini yapabilecek.
  • Borç Takibi: Araç sahipleri, geçiş borçlarını ve olası cezaları kolayca takip edebilecekler.
Kaynak: Mehmet Fener