AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Tarım Kredi Kooperatifi’nin (TKK) İslahiye ve Nurdağı’nda üretilen çöpsüz biberi 135 TL’den alacağını duyurdu.

Şahin, iki hafta süren görüşmeler sonucunda, Tarım Kredi Kooperatifi’nin (TKK) İslahiye ve Nurdağı’nda üretilen çöpsüz biberi 135 TL’den alacağını duyurdu. Bu fiyatlandırma yarından itibaren geçerli olacak. Bu gelişmenin çiftçiler için bir başlangıç olduğunu belirten Şahin, gelecekte de çiftçilerin ürünlerinin TKK mağazalarında yer alması için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Şahin, İslahiye ve Nurdağı çiftçilerine destek olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, bu alımların, depremden etkilenen çiftçiler için önemli bir ekonomik katkı sağlayacağını belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  “Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) ile yaklaşık 2 haftadan bu yana süren görüşmelerimiz neticesinde Nurdağı ve İslahiye biber çiftçisi ve üreticilerimizden TKK 135 liradan (çöpsüz) biber alımı gerçekleştirecektir. Fiyatlar yarından itibaren geçerlidir. Nurdağı ve İslahiye ilçelerimiz depremde en büyük hasarı almış ilçelerimiz olup burada zor şartlarda biber üreten emektar ve cefakar çiftçilerimiz her şeyin her zaman en güzeline layıktır. İlk kez gerçekleşecek olan Tarım Kredi Kooperatifi biber alımları bir başlangıç olacaktır. Bundan sonra da İslahiyeli ve Nurdağılı çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri TKK mağaza reyonlarında sergilemek için elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. İslahiye ve Nurdağılı çiftçilerimizin bundan evvel olduğu gibi bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. İlk kez biber alımı yaparak İslahiye ve Nurdağılı depremzede çiftçilerimizi yalnız bırakmayan Tarım Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve Tarım Kredi Kooperatifimize İslahiye, Nurdağı ve Gazi şehrimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu fiyatlandırma yarından itibaren geçerli olacak.

Kaynak: mansur yalvaç