Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümü dolayısıyla anma ve kutlama programı düzenlendi.

Gaziantep'te 15 Temmuz Zaferi'nin 8. yıl dönümü etkinlikleri

Gaziantep'teki etkinlikler, İstasyon Meydanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ziyaretiyle başladı.

Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, milletvekilleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar, müze ziyaretinin ardından kortej halinde etkinliklerin düzenleneceği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Akşam namazı kılınması, saygın duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua edildi.

Gaziantep Milletin Zaferi’ni Kutladı (1)

Vali Çeber, konuşmasında, şehitlere rahmet dileyerek, "Tarihin hiçbir döneminde alçaklara ve hainlere fırsat vermediği gibi 15 Temmuz'da da fırsat vermeyen bu aziz milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu büyük devletin, milletiyle kucaklaşmayı, Cumhurbaşkanımızın bir tek sözüyle meydanları doldurmayı beceren bu devletin bir kamu görevlisi olmaktan, bir valisi olmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişimine kentteki herkesin karşı çıktığını ve darbecilere fırsat verilmediğini söyleyerek, "15 Temmuz'u anlamak için canını hiç düşünmeden veren şehitleri anlamanız lazım. 15 Temmuz'u anlamak için Fatih Sultan Mehmet'i anlamak gerek. 15 Temmuz'u anlamak için Recep Tayyip Erdoğan'ı anlamak lazım. Cumhur İttifakı'nı anlamak için adam gibi adam Devlet Bahçeli'yi anlamak lazım. O kadar önemli günlere şahidiz ki. Gazze'de çocuklar ölüyor ve öldürülüyor. Neredesiniz çocuk hakları savunucuları. Bizde ırkta üstünlük yoktur. Bizde tende üstünlük yoktur. Bizde üstünlük takvadadır. Bu aziz millet bu duruşuyla çocukların öldüğü bu sürece durun diyebilmektedir” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Milletin Zaferi’ni Kutladı (6)

Diğer konuşmacılar ise hain darbe girişimine karşı milletin destansı bir mücadele ortaya koyduğunu ifade ederek 15 Temmuz tarihinin öneminden bahsetti.

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediye koordinasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programa Vali Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, İl Emniyet Müdürü Mustafa Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kurum amirleri, kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gaziantep Milletin Zaferi’ni Kutladı (4)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ekranlara canlı aktarıldığı programda sancak koşusunu gerçekleştiren gençler, Vali Kemal Çeber'e sancağı devretti.

"15 Temmuz Spor Yarışmaları"nda derece alan öğrencilere madalyalarının verildiği törende, ilahi dinlendi ve sela okundu.

Alanda toplanan yüzlerce vatandaş ellerindeki bayraklarıyla sloganlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını dinledi. Kum sanatı, konser ve sinevizyon gösterisiyle devam eden program, 00.13'te sela okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / İHA