Gaziantep’te en büyük sanayi siteleri arasında yer alan ve binlerce iş yeri ve çalışanın bulunduğu KÜSGET Sanayi Sitesi’nde ne çalıştıracak eleman var ne de çırağa verecek para!

GAZİANTEP KÜSGET’TE ÇIRAK SORUNU HAF SAFHAYA ULAŞTI

Gaziantep en büyük sanayi siteleri arasında yer alan ve binlerce iş yeri ve çalışanın bulunduğu KÜSGET Sanayi Sitesi’nde çırak sorunu haf safhaya ulaştı. Esnaf, yanında çalıştıracak eleman bulamadığı gibi çalıştırdıkları çırakların da ücretini ödeyemez duruma geldi.

Şehrin en büyük sanayi siteleri arasında yer alan KÜSGET Sanayi Sitesi’nde esnafa bir dokunduk bin ah işittik. Çırak sıkıntının had safhaya ulaştığını belirten sanayi esnafı, artık para kazanamadıklarını belirtti.

Gaziantep Küsget’te Ne Çıkarak Var Ne Çırağa Verecek Para! (3)

ARTIK ÇIRAKLARIN ÜCRETİNİ ÖDEYEMİYORUZ

Artık çırakların ücretini ödeyemez hal geldiklerini belirten esnaf, “Çırak yok, yeni nesil bu işi yapmak istemiyor. Biz da artık onların ücretini ödeyemiyoruz.” dedi.

KÜSGET’TE EN DÜŞÜK DÜKKAN KİRASI 15 BİN TL

Dükkan kiralarının yüksekliğinden de dert yanan esnaf, en düşük dükkan kirasının 15 bin TL olduğunu bildirerek, “Artık para kazanamayan esnaf bu dükkan aylığını mı versin, çalıştırdığı elamanın aylık 6 bin 500 lira sigortasını mı ödesin?’’ dedi.

Gaziantep Küsget’te Ne Çıkarak Var Ne Çırağa Verecek Para! (2)

KÜSGET’TE HIRSIZLIK OLAYLARI ARTTI

Sanayi sitesindeki hırsızlık olaylarından da sitem eden esnaf, ‘’Son dönemde hırsızlık olaylarında artış var. Çünkü hırsız, bizden önce emniyetten veya savcılıktan çıkıp gidiyor. Hırsızlık suçlarına daha caydırıcı cezalar verilmesi lazım” dedi.

Kaynak: BAHRİ UÇAR