Trafiğin yoğun olduğu Gaziantep kuralsız bir kent haline dönüşüyor. Kaldırımları işgal eden esnaf, hatalı park nedeniyle trafiği alt üst eden sürücüler, kaldırımlara park eden motosiklet sürücüleri şehri yaşanmaz bir hale dönüştürüyor. 
Trafiğin yoğun olduğu Gaziantep’te hatalı park nedeniyle trafiği alt üst eden sürücülerin yanında motosiklet sürücüleri de kural tanımıyor.


Yasakların adeta yok sayıldığı Gaziantep’te sorumsuz davranışlar, vatandaşları da isyan ettirdi. Bazı esnafın kaldırımları vitrini gibi kullanması, bazı araç sürücülerin de kaldırımlara araçlarını park etmesi yayaları zora sokuyor.  Bazı kaldırımlar ise motosiklet sürücülerinin park alanına dönüşmüş durumda. İşgal edilen kaldırımlarda yürüyemeyen vatandaşlar yollara inmek zorunda kalıyor ve araçların altında kalma riski yaşıyor. Bazı sürücüler de görme engelliler için yapılan sarı şeritli engelli yollarına park ederek, engellilerin haklarını gasp ediyor. Araç trafiğini kapalı çarşı merkezinde motosiklet sürücülerinin cirit atması da gözlerden kaçmıyor. 


 DENETİMLER ARTIRILSIN
Sürücülerin sorumsuz davranışlarına isyan eden vatandaşlar, bu kadar sorumsuzluğun yaşandığı bir şehirde daha etkin denetimler istiyor. Kural tanımayanlara cezaların kesilmesini isteyen vatandaşlar, “Şu şekil umursamayacaksın hiçbir şeyi. Bu umursamamazlık değil, başka bir şey artık.’’ ifadelerini kullandı.

MEHMET FENER 

Editör: Aylin Cıkcık