Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2025-2027 yıllarını kapsayacak Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

EKONOMİNİN 3 YILLIK YOL HARİTASI BELLİ OLDU

 Ovp (1)-1

Yılmaz, “Ekonomik istikrarı sağlamak, sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek politika ve reformlar önümüzdeki 3 yıl ekonominin yol haritasını oluşturacak. Orta Vadeli Programın amacı enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatın artırılması, gelirin toplumun tüm kesimlerine adil dağıtılmasıdır. Yeni OVP dönemi Türkiye'nin ekonomik yapısını güçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için atılacak önemli adımları kapsamaktadır. 2024'te bölgemizde artan gerilimlerin etkisiyle, büyümenin yüzde 3,5 oranında gerçekleşmesi beklenmektedir” demişti.

TEMEL ÖNCELİK DEZENFLASYON

 Ovp (2)-1

Yıldırım, “2025-2027 dönemlerini içeren Orta Vadeli Program (OVP) ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Ekonominin 3 yıllık yol haritası niteliğindeki programda enflasyon, büyüme ve ihracat hedeflerinde revizyonlar olmasını mevcut konjonktür ile uyumlu buluyoruz. Görülüyor ki temel öncelik iş dünyası ve toplum olarak da önceliğimiz olan dezenflasyon” ifadelerini kullandı.

YAPISAL REFORMLARA ÖNCELİK VERİLMESİNE İHTİYACIMIZ VAR

 Ovp (3)-1

Yıldırım, “Üretmek, istihdam yaratmak, ihracat yapmak, yeni yatırımlar yapmak için finansal istikrara, öngörülebilirliğe, enflasyonun düşmesine ve yapısal reformlara öncelik verilmesine ihtiyacımız var. OVP'nin bize bu ortamı sağlayabilmesi de hedeflere giden program adımlarının kararlılıkla uygulanmasına bağlı” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener