Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gaziantep’te son dönemde sık sık gündeme gelen ek kaynak satılması ve bunun dayatılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle bu şekilde bir tavır izlenmesi öğrenci velileri tarafından büyük tepkilerle karşılanmış ve Gaziantep’te bu durum gündem olmuştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, belirli noktalardan öğrencilere kitap alınması dayatması yapılmamasını istendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuya dair yapılan uyarı şu şekilde:

“Bazı okullarda tüm uyarılara rağmen belli bir noktadan velilerin kitap, test, soru bankası gibi kitapları almaları, aldıkları kitapların belgelerini okula getirmeleri veya bu kitaplardan soru sorulacağına ilişki dayatmalar olduğu tarafımıza ulaşmaktadır. Bu konuda taviz verilmeyeceğini defaten bildirdik. Bu konuda sizleri son kez bu ve benzeri davranışlara tevessül etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Bakanlığı uygulamalarına aleni karşı gelen, vatandaşı maddi külfete sokmaya çalışan, eğitimci kimliğine gölge düşüren bu davranışın karşılığı en üst düzeyde uygulanacaktır. Asla taviz verilmeyecektir”

Kaynak: Mehmet Fener