Ziyarette Gaziantep'in depremden etkilenen bölgelerindeki konut projeleri masaya yatırıldı. Deprem konutlarının inşası, mevcut durumları ve gelecekte yapılacak projeler hakkında detaylı bir değerlendirme yapıldı. sosyal medya hesabından görüşmeye dair açıklamada bulunan Gaziantep milletvekili  Abdulhamit Gül, " Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Gaziantep'imizin güncel ihtiyaçlarını, projelerini, devam eden deprem konutlarının durumunu görüştük. Sayın Bakanımıza Gaziantep'imize ve depremden etkilenen tüm illerimize olan ilgi ve alakaları sebebiyle teşekkür ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

GÜNCEL PROJELER VE İHTİYAÇLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Gaziantep heyeti, Bakan Kurum’a şehrin güncel projeleri ve ihtiyaçları hakkında kapsamlı bilgi verdi. Deprem konutlarının yanı sıra, şehirde devam eden diğer önemli projeler de görüşmenin ana konularından birini oluşturdu. Bu projelerin hızla tamamlanması ve Gaziantep’in depremden etkilenmiş bölgelerinde yaşamın normale dönmesi için atılması gereken adımlar tartışıldı.

Ziyarete; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Önceki Dönem Adalet Bakanı, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.

Kaynak: Mansur Yalvaç