Gerçekleştirilen ziyarete AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül başta olmak üzere, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül başta olmak üzere, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek

Ziyaretlerde, Gaziantep’in ihtiyaç, sorun ve talepleri dile getirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Gaziantep ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde Türkiye ekonomisine ivme kazandırması için ihtiyaç ve beklentilerini içeren rapor takdim edildi ve verimli istişarelerde bulunuldu.

“VİZYON PROJELERİ KONUŞTUK”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin

Ziyaretin ardından açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bugün Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ı ziyaret ettik. Gazi şehrimiz için yaptığımız ve yapacağımız vizyon projeleri konuşup, istişare ettik. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“RAPORLARIMIZI TAKDİM ETTİK”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi

Ziyaretin ardından açıklama yapan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, “Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat'ı kent protokolümüz ile birlikte ziyaret ederek şehrimiz ile ilgili konular, sürdürülen projeler, yatırımlar ve yürütülen çalışmaları istişare ettik. Ziyaret programımızda ayrıca değerli bakanlarımıza sanayicilerimizin ve iş dünyamızın talep ve beklentilerini içeren raporlarımızı takdim ettik.  Nazik misafirperverlikleri, ilgi ve destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“VERİMLİ İSTİŞARELERDE BULUNDUK”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım

Ziyaretin ardından açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, “Gaziantep iş dünyası temsilcileri olarak, Sayın Valimiz Kemal Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ile birlikte Gazi şehrimizin ihtiyaç, sorun ve taleplerini istişare etmek üzere başkentimizdeyiz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a Gaziantep ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde Türkiye ekonomisine ivme kazandırması için üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini içeren raporumuzu takdim ettik, verimli istişarelerde bulunduk. Nazik kabulü ve ilgisi için Sayın Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SEKTÖREL TALEPLERİ KONUŞTUK”

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı

Ziyaretin ardından açıklama yapan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı, “Gaziantep Valimiz Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Gaziantep iş dünyası temsilcilerimizle başkentte bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yatırım teşvikleri ve ekonomik reformlar konularında kapsamlı istişarelerde bulunduk. Görüşmelerde üyelerimizin iş dünyasındaki ihtiyaçları, sektörel talepleri ve beklentilerini içeren detaylı raporumuzu sunduk. Sayın bakanlarımıza gösterdikleri yakın ilgi ve destek için teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: Mehmet Fener