Sezona galibiyetle başlayan Gaziantep FK, taraftarının önünde oynayacağı bu maçta da 3 puan parolasıyla sahaya çıkacak. Peki, bu önemli karşılaşma ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda izlenebilecek? İşte, maçın detayları…

GAZİANTEP FK İLE SAMSUNSPOR’UN MÜCADELESİ NE ZAMAN?

Gaziantep Futbol Kulübü, Süper Lig’in ikinci haftasında Samsunspor’u Kalyon Stadyumu’nda ağırlayacak. Bu heyecan dolu karşılaşma, 18 Ağustos Pazar günü saat 21.45’te başlayacak ve futbolseverler bu kritik maçı beIN SPORTS 2 ekranlarından canlı olarak izleyebilecek.

Geçtiğimiz sezon Selçuk İnan yönetiminde ligde kalmayı başaran Gaziantep FK, bu sezon da iddialı bir başlangıç yaptı. İlk hafta Bodrum FK deplasmanından son dakikalarda bulduğu golle 1-0 galip dönen kırmızı-siyahlılar, şimdi ise Samsunspor karşısında evinde galip gelmeyi hedefliyor. Bu galibiyetle birlikte sezona iki maçta iki galibiyetle başlamak isteyen Gaziantep ekibi, saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullanarak üç puanı hanesine yazdırmak istiyor.

GAZİANTEP FK’NIN İÇ SAHA BAŞARISI

Süper Lig’de 6. sezonunu geçiren Gaziantep FK, evinde oynadığı ilk haftadaki maçlarda genellikle başarılı sonuçlar alıyor. Daha önce Süper Lig’de boy gösterdiği beş sezonun dördünde, oynadığı ilk iç saha maçından puan çıkaran Gaziantep FK, bu kez de Samsunspor karşısında galibiyet arayacak. Ancak geçen sezonun ikinci haftasında Sivasspor’a karşı aldığı 3-1’lik mağlubiyet, ev sahibi takım için hatırlanması gereken bir uyarı niteliğinde.

Bu maç aynı zamanda Gaziantep FK’nın, Samsunspor ile Süper Lig’de karşı karşıya geleceği üçüncü mücadele olacak. Daha önceki iki karşılaşmadan bir galibiyet ve bir beraberlik alan Gaziantep ekibi, bu kez galip gelerek puanını 6’ya çıkarmayı amaçlıyor.

SAMSUNSPOR İLK GALİBİYETİNİ ARIYOR

Samsunspor ise sezona Beşiktaş karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyetle başladı. Alman teknik direktör Thomas Reis’in yönetimindeki Karadeniz ekibi, transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle kadrosuna takviye yapma konusunda zorluklar yaşıyor. Özellikle geçen sezon 4 gol ve 4 asist ile takımına önemli katkı sağlayan Emre Kılınç’ın ciddi sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olması, Samsunspor’un bu sezonki planlarını olumsuz etkiledi.

Gaziantep deplasmanında puan ya da puanlar almak için sahaya çıkacak olan Samsunspor, Süper Lig’de çıktığı son 12 sezonun sadece birinde ilk deplasman maçını kazanabildi. Bu istatistik, Karadeniz ekibi için zorlu bir sınavın habercisi niteliğinde. Ancak Samsunspor, zorlu deplasmanda sürpriz bir galibiyet arayarak lige hızlı bir dönüş yapmayı hedefliyor.

MAÇ ÖNCESİ GÖZLER ENRIC SABORIT’TE

Gaziantep FK’nın yeni transferi Enric Saborit, Bodrum FK karşısında attığı golle takımını galibiyete taşıyan isim olmuştu. Aralık 2022’den bu yana ilk lig golünü atan Saborit, bu formunu Samsunspor karşısında da devam ettirerek takımına bir kez daha katkı sağlamayı amaçlıyor.

Selçuk İnan yönetimindeki Gaziantep FK, bu maçta da hücum gücünü ön plana çıkararak galibiyete ulaşmak istiyor. Taraftar desteğiyle birlikte Samsunspor karşısında etkili bir performans sergilemesi beklenen kırmızı-siyahlılar, bu kritik mücadelede üç puanı hanesine yazdırmak için sahaya çıkacak.

MUHTEMEL 11’LER

Gaziantep FK: Dioudis, Sorescu, Arda, Ertuğrul, Mbakata, Ogün, Mandouki, Maxim, Mustafa, Kozlowski, Kodro.

Samsunspor: Okan, Zeki, Satka, Van Drongelen, Bola, Bennasser, Holse, Ntcham, Schindler, Muja, Mouandilmandji.

Kaynak: Mehmet Fener