Öyle ki, en eski yerleşim yerleri arasında Gaziantep ilk 10’da gösteriliyor. Gaziantep tarihi açıdan birçok kentin önünde kendisine yer bulurken, bu anlamda Türkiye’nin en önemli kentlerinin de başında geliyor. Günümüzde her ne kadar sanayisi ve ticareti ile anılsa da Gaziantep dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında yer alıyor.

DÜNYANIN EN ESKİ YERLEŞİM YERLERİ

Gaziantep (1)

Dünyanın en eski yerleşim yerleri sıralamasında ilk sırada Eriha yer alırken, Eriha’yı Argos, Byblos, Şam, Halep, Susa, Filibe, Sidon, Fayoum ve Gaziantep takip ediyor. Gaziantep’in en eski yerleşim yerlerinden birisi olması durumu Gaziantep’i tarihi açıdan dünyanın en önemli kentlerinden birisi yaparken, aynı zamanda arkeolojik açıdan da son derece değerli topraklara sahip olduğunu da gösteriyor.

GAZİANTEP İLK 10’DA

Gaziantep (2)

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinin açıklanmasının ardından birçok kişi listede Türkiye’den herhangi bir kentin olup olmadığını merak ediyordu. Gaziantep listede 10. Sırada yer aldı. Gaziantep tarihi açıdan son derece önemli bir kent olduğunu dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olması açısından kanıtladı.

Kaynak: Mehmet Fener